MŰANYAGMENTES JÚLIUS - Érden is csatlakozz!
2019. július 01. írta: BoldogÉ

MŰANYAGMENTES JÚLIUS - Érden is csatlakozz!

muanyag-hulladek.jpg

Idén is lehet csatlakozni a Műanyagmentes Július (Plastic Free July) nevű kezdeményezéshez, aminek lényege, hogy ebben a hónapban kicsit jobban figyeljünk oda, hogy ne használjunk egyszer használatos műanyagokat. 

A „Plastic Free July” Ausztráliából indult 2011-ben, azóta az egész világon elterjedt. Tavaly 120 millió ember vett benne részt 170 országból. Magyarországon tavaly a Felelős Gasztrohős Alapítvány a Humusz Szövetséggel és a Refillel közösen hirdették a kezdeményezést, már hazánk is tagja lehetett a résztvevő országoknak. Az akciót a lassan lebomló műanyagok pusztító környezetkárosítása miatt hívták életre, hiszen évente 300 millió tonna műanyagot termelünk.

A műanyagmentes július fenntarthatósági megmozdulás résztvevői egy teljes hónapon át nemet mondanak az egyszerhasználatos műanyagokra, hogy felhívják a figyelmet a mértéktelen műanyagfelhasználás veszélyeire, és irányt mutassanak arra vonatkozóan, hogyan találhatjuk meg és építhetjük be az egyszerhasználatos műanyag termékek alternatíváit, vagy ami még jobb, hogyan hagyhatjuk el őket teljesen.

(via index.hu)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5114920394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása