EGYELŐRE MEGMENEKÜLTEK A MAGÁNTANULÓK ÉS AZ ALTERNATÍV ISKOLÁK! Elhalasztották a szavazást
2019. július 02. írta: BoldogÉ

EGYELŐRE MEGMENEKÜLTEK A MAGÁNTANULÓK ÉS AZ ALTERNATÍV ISKOLÁK! Elhalasztották a szavazást

alternativoktatas-mti-balazsattila.jpg

A kormány lényegében az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy ma elmarad a parlamentben a köznevelési törvény módosításairól tervezett zárószavazás. 

A módosító indítványokról az eredeti terveknek megfelelően fognak szavazni, de egy Semjén Zsolt által jegyzett iromány szerint maga a zárószavazás ma elmarad és a kormány később a zárószavazást előkészítő módosító indtványt fog benyújtani - számolt be a 444.hu

Úgy tudjuk, hogy az ügyben folyamatos háttéregyeztetések folynak a Fidesz, a kormányzat és az EMMI képviselői között. 

Bár a köznevelési törvényhez több, közérdeklődésre számot tartó módosítást nyújtott be a kormányzat, kezdve a magántanulói státusz korlátozásával, információnk szerint egy, a legutolsó pillanatban előkerült, a Fideszen belüli szélesebb egyeztetés nélkül benyújtott módosítás állhat az események hátterében.

Az Index írta meg elsőként, hogy a köznevelési törvényhez az utolsó pillanatban több más mellett egy olyan módosító javaslat érkezett, és amit az erre hivatott utolsó fórum, a parlament Törvényalkotási Bizottsága be is nyújtott, ami, ha elfogadják és komolyan veszik, selyemzsinórt jelenthet egy rakás, egyébként jól működő és népszerű alternatív iskolának. 

kép: mti - Balázs Attila

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8914922792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása