MÁTÓL FÉLMILLIÓRA PÁLYÁZHATNAK AZ ÉRDI KISGYEREKESEK! Le ne maradj róla
2019. július 31. írta: BoldogÉ

MÁTÓL FÉLMILLIÓRA PÁLYÁZHATNAK AZ ÉRDI KISGYEREKESEK! Le ne maradj róla

bolcsode-martfu-hu.jpg

Ma nyílt meg az a bölcsődei ellátási díjat támogató EU-s pályázat, amelyre mindenhonnan az országból lehet pályázni.

A pályázatban elnyerhető összeg maximum havi 40 ezer forint, amely támogatást a munkahelyi, illetve családi bölcsődék díjára kapnak a kisgyermekes szülők. Eredetileg az EU-s pályázat a fejletlenebb régiókra szól, de hozzácsaptak némi magyar adófizetői pénzt, így az EU pénzével együtt már lefedik az országot. 

A Magyar Államkincstár oldalán elérhető a pályázatról szóló leírás és előzetes tájékoztató, amely szerint minden szülő jogosult, aki önkormányzati fenntartású, ingyenes bölcsődén kívüli helyre járatja a gyermekét. 

“a Kincstár azon, gyermekük után családtámogatásban már részesült szülők (vér szerinti, nevelő és örökbefogadó szülők; továbbiakban: szülő) számára biztosít támogatást, akik 20 hetesnél idősebb kisgyermeket nevelnek, és munkaerőpiaci visszatérésük érdekében gyermeküket a munkavégzés idejére családi vagy munkahelyi bölcsődében helyezik el.”

A támogatás elnyeréséhez nem feltétlenül kell beszerezni az önkormányzati bölcsődétől a férőhely-hiány miatti elutasító határozatot és a sajátos nevelési igényű, illetve korai fejlesztésben, gondozásban részesülő gyermekekre is "automatikusan" megkapható a támogatás. A pályázat jövő szerdától, azaz július 31-től nyílik meg.

A végleges feltételek miatt érdemes a napokban követni a MÁK oldalának frissítését, ugyanis a napokban teszik közzé. Előreláthatóan azonban, nem járunk messze a valóságtól a végső feltételek tekintetében:

  • a Kincstár azon, gyermekük után családtámogatásban már részesült szülők számára biztosít támogatást, akik 20 hetesnél idősebb kisgyermeket nevelnek, és munkaerőpiaci visszatérésük érdekében gyermeküket a munkavégzés idejére családi vagy munkahelyi bölcsődében helyezik el.
  • támogatás a gyermek óvodai nevelésének megkezdéséig nyújtható 2019. szeptember 1-től a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2022. június 30-ig.
  • havi 40 ezer forint összeghatárig nyújtanak, amennyiben a díj kevesebb, mint 40 ezer forint, akkor a támogatás összege a bölcsődei havidíj összegével megegyező lesz
  • AZONBAN támogatásban nem részesülhetnek azon szülők, akik a támogatási kérelem beadásakor már aktív munkaerőpiaci státusszal rendelkeznek.

További részletek olvashatók a MÁK oldalán és a Pénzcentrum cikkében.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9614988282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása