ITT A POFONEGYSZERŰ MEGOLDÁS MŰANYAG SZÍVÓSZÁL HELYETT! Ez tuti nem szennyez
2019. augusztus 09. írta: BoldogÉ

ITT A POFONEGYSZERŰ MEGOLDÁS MŰANYAG SZÍVÓSZÁL HELYETT! Ez tuti nem szennyez

Szalmaszállal helyettesítik a műanyag szívószálakat Franciaország egyes részein.

Yves Debroc és felesége közösen vezetik a farmot, ahol rozst termesztenek, azzal a céllal, hogy szívószálat készítsenek belőle. Itt nincs szabványméret, minden egyes szalmaszál különböző. Itt nincsenek robotok, minden kézzel készül, tisztán, odafigyelve a természetre.

Egy hektár földterületről mintegy 1 millió szívószálat lehet begyűjteni, amely lebomló, újrahasznosítható, ellenáll a hidegnek és a melegnek, sőt, mosogatógépben is mosható.

Yves és felesége nagy cégeknek nem értékesít, kizárólag a közeli településeken találkozhatunk a szalmaszállal: éttermekben, hotelekben, idősek otthonában, vagy a vegyesboltban. 10 darab szalmaszál 2 euró 50 centbe kerül, a termék egyre népszerűbb.

Az Európai Unió 2021-től betiltja területén a műanyag szívószálak használatát. Egy párizsi start-up különböző helyettesítő anyagokkal dolgozik: szalmából, bambuszból és cukorból készítenek szívószálat

— A forgalmunk egy hónap alatt megduplázódik, később még ennél is jobb lesz – mondta Honorine Leconte, a lespailles.com egyik alapítója.

A természetes anyagból készült szívószálak nagyjából háromszor annyiba kerülnek, mint a műanyagok.

 

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9415002920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása