MA VOLT A CSÚCS, HOLNAP ÉRDEN A HŰSÍTŐ FRONT (VIDEÓN)! Jön a frissítő csapadék
2019. augusztus 12. írta: BoldogÉ

MA VOLT A CSÚCS, HOLNAP ÉRDEN A HŰSÍTŐ FRONT (VIDEÓN)! Jön a frissítő csapadék

napimeleg-0812-fb-met.png

Egyszer fent, egyszer lent mondhatnánk a mostani időjárás kapcsán.

A mai igen meleg nap után (amely már szinte biztosan az idei év eddigi legmelegebb napja) éjszaka már érkezik is a hullámzó frontrendszer, amelynek hatására a megszűnő hőség mellett majd kiadósabb csapadékra, illetve megerősödő szélre is számíthatunk.

Az utóbbi napokban már beharangozták, hogy kedd-szerda környékén érkezik egy hullámzó frontzóna, amely lehűléssel, kiadós csapadékkal, és megerősödő széllel jár.

felhosidojon-0813-fb-met.jpg

Első körben nézzük meg, hogy vet véget a hidegfront a ma tetőző hőségnek…

A hidegfront az előttünk álló éjszaka érkezik meg északnyugat felől, amely kedden még inkább csak a Tiszától nyugatra eső tájakon okoz jelentősebb hőmérséklet-csökkenést. A front azonban hullámot vet felettünk, és a „második hullám” majd az ezt követő éjszaka érkezik, amely már a keleti, délkeleti részekre is meghozza a lehűlést.

Összességében elmondható, hogy kedden az ország nyugati felében/kétharmadában már 30 fok alatti, másutt azonban még továbbra is afölötti maximumokra számíthatunk. Szerdán már a Tiszántúlon is megszűnik a kánikula, egyrészt a beáramló hideg levegő, másrészt pedig a csapadék hűtő hatása miatt országszerte jobbára 20 és 26 fokot mérhetünk csupán. Így tehát elmondható, hogy 1-2 nap leforgása alatt mindenütt kb. 10 fokot, néhol akár többet is csökken a csúcshőmérséklet.

Nézzétek meg videón az időjárás-jelentést!

(via OMSZ Facebook)

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5915006546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása