AZ ÉRDI IDŐKAPSZULA REJTÉLYE: Üzenj valami fontosat a jövőnek!
2019. augusztus 15. írta: Smitt Róbert Író

AZ ÉRDI IDŐKAPSZULA REJTÉLYE: Üzenj valami fontosat a jövőnek!

idokapszula.jpg

Na, drágáim, kedves érdi polgárok, itt a nagy lehetőség, akár a filmeken! Üzenhetünk a jövőbeni érdi városlakóknak, fiainknak, unokáinknak vagy 100 éves önmagunknak, de elsősorban városuknak. Ugyanis Érd város derék önkormányzata a várossá válás 40. évfordulóján időkapszulát helyez el a főtéren szeptember 7-én. Tiszta sci-fi, vagy inkább pszicho-horror. Már látom is magam előtt, ahogy T. Mészáros elhelyezi üzenetét valamelyik gyűjtőurnában. Mit üzenhet a jövőnek a polgi? Valami olyasmit netán, hogy remélem, nem kerültem börtönbe, és még mindig a kommunista Fidesz van hatalmon? Ki tudja? Az egyszeri polgár olyat üzenhet, hogy remélem, mikor felbontjátok már rendes utak lesznek Érden. Vagy ha magának üzen: nem semmi, hogy túlélted, haver. Vagy: Drága öreg Érd, remélem, már megbűnhődtek azok, akik évtizedeken át különböző bűnöket követtek el ellened!

Érdekes ötlet, de elképzelni sem tudom, mit akar most ezzel az időkapszula dologgal a városvezetés? Még egyre tudok gondolni, kompromittáló iratokat tesznek a kapszulába, bizonyos pénzekről, számlákról, nehogy most illetéktelen kezekbe jussanak, 60 meg 100 múlva már úgyis mindegy lesz. Szóval, csak óvatosan ezzel az időkapszula dologgal.

Egyébként meg itt lesznek az urnák, ahová a 100 éves Érdnek szóló üzenetet lehet elhelyezni:

Polgárok Háza,

Szepes Gyula Művelődési Központ,

Magyar Földrajzi Múzeum,

Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény,

ÉRD Aréna,

Érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár,

Érdi Ipartestület Bemutatóterme (Tesco),

Parkvárosi Közösségi Ház.

 

Az idő legyen veletek!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5915011110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása