SOK ÉRDINEK IS NAGYON FONTOS: Megvannak a pótfelvételi ponthatárai
2019. augusztus 26. írta: Smitt Róbert Író

SOK ÉRDINEK IS NAGYON FONTOS: Megvannak a pótfelvételi ponthatárai

felveteli.jpg

Nyilvánosságra hozták a 2019-es pótfelvételi ponthatárait: itt nézhetitek meg, hány ponttal lehetett bekerülni az általános felvételi legnépszerűbb alapszakjainak önköltséges formájára.

Egy óra előtt hozták nyilvánosságra a 2019-es pótfelvételi ponthatárait a Felvi.hu oldalon - a ponthatárok teljes listáját itt nézhetitek meg.

A pótfelvételin - néhány kivételtől eltekintve - csak önköltséges szakokat hirdethettek meg az egyetemek és a főiskolák, a jelentkezők pedig csak egy képzést jelölhettek meg az e-felvételi rendszerben.

Az eduline.hu megnézte, milyen ponthatárokat húztak azon az alapszakokon, amelyek a 2019-es általános felvételin a legnépszerűbbek voltak. Íme az első öt a listáról:

  • gazdálkodási és menedzsment – BCE (Székesfehérvár): 302, BME: 354, ELTE GTI: 362
  • kereskedelem és marketing – DE: 328, PTE: 280, OE: 280
  • mérnökinformatikus – DUE: 286, NJE: 293, PPKE: 428
  • ápolás és betegellátás – DE (ápoló): 324, SZE (ápoló): 402, ME (ápoló): 318, DE (szülésznő): 296
  • turizmus-vendéglátás – BCE (Székesfehérvár): 325, BGE: 288, Edutus (Budapest): 285

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9515025488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása