SZÁZEZREKET CSALTAK KI EGY IDŐS HÖLGYTŐL AZ UNOKÁZÓS CSALÓK SZÁZHALOMBATTÁN! El is fogták őket
2019. augusztus 30. írta: Smitt Róbert Író

SZÁZEZREKET CSALTAK KI EGY IDŐS HÖLGYTŐL AZ UNOKÁZÓS CSALÓK SZÁZHALOMBATTÁN! El is fogták őket

csalok_unokazas.jpg

Két férfi gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A nyomozás adatai szerint egy férfi augusztus 28-án délután egy idős nőt vezetékes telefonon felhívott, magát a sértett rokonának kiadva. A férfi arra hivatkozott, hogy balesetet szenvedett ezért pénzt kért. Az idős nő elhitte, hogy a hívó fél a hozzátartozója és beleegyezett az összeg átadásába.

K Dávid 31 éves isaszegi lakos megjelent Százhalombattán, ahol a kicsalt több százezer forint készpénzt a hölgytől átvette, majd a helyszínről távozott. Ezt követően Budapestre ment és ott az összeg egy részét L. Ferenc 25 éves budapesti lakosnak átadta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói az érdi rendőrökkel együttműködve, a bejelentést követően rövid időn belül, Budapest XIII kerületében a két elkövetőt elfogták, az Érdi Rendőrkapitányságra előállították, ahol csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az egyenruhások az ügyben tartott kutatások során a kicsalt pénzt megtalálták és a sértettnek visszaadták.

A rendőrök a két férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai az eljárás során vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

A csalók az időskorú áldozatot az unoka, vagy más hozzátartozó nevében telefonon hívják fel, majd különböző indokkal pénzt kérnek. Az is megeshet, hogy az elkövető az unokának, vagy hozzátartozónak adja ki magát, hogy az áldozatra nagyobb hatást gyakoroljon.

A leggyakoribb színlelt okok:

  • Az unoka, vagy hozzátartozó balesetet szenvedett, az okozott károk rendezése miatt pénzre van szüksége.
  • Az unoka, vagy hozzátartozó kölcsönt vett fel, amit sürgősen vissza kell fizetni.
  • A hozzátartozó bajba került, esetleg fogságban van, csak pénzért cserébe engedik szabadon.

Ilyen esetekben azonnal ellenőrizzék a hívás valóságtartalmát!

Hívják fel azt a személyt, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik!

Figyelem! A csalók a bűncselekmények elkövetésére felkészülnek és a sértett bizalmának elnyerése végett olyan valós információkat is közölhetnek, amelyek valóban a hozzátartozóhoz kapcsolódnak.

Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget!

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9415031814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása