HALÁLOS VESZÉLYRE FIGYELMEZTETNEK: Ez a kolbász halálos lisztériával fertőzött
2019. október 03. írta: Smitt Róbert Író

HALÁLOS VESZÉLYRE FIGYELMEZTETNEK: Ez a kolbász halálos lisztériával fertőzött

kolbi.jpg

Az EU RASFF rendszerén október 2-án este érkezett információk miatt a Nébih felhívja a Németországba (pl. Müncheni sörfesztiválra) és a többi érintett országba utazók figyelmét, hogy a Wilke Wurstwaren vállalat által előállított kolbász termékekből ne fogyasszanak - írja a Nébih közleményében.

Az észak-hesseni állategészségügyi hivatal azonnali hatállyal bezárta a Wilke Wurstwaren vállalat Twistetal-Berndorfban lévő gyárát, mert két halálesetet és 37 megbetegedést is összefüggésbe hoztak a cég termékeinek fogyasztásával - írja a Nébih honlapján. A Robert Koch Intézet szerint 99,6% a valószínűsége annak, hogy a liszteriózis megbetegedéseket a vállalat által gyártott pizzaszalámiban és főzött kolbászában található Listeria monocytogenes baktérium okozta.

  • A gyártó cég neve: Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co. KG
  • Érintett tételek: Ováljel: DE EV 203 EG; minőségmegőrzési időtől függetlenül
  • Érintett országok: Németország, valamint Belgium, Dánia, Ausztria, Hollandia, Svédország, Írország és Franciaország.

Pontos elosztási lista még nem áll rendelkezésre, az eddigi információk alapján Magyarországra nem érkeztek a cég termékeiből.

(nébih)

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2315190744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása