JOGERŐSEN VÁLASZTÁSI CSALÓK T. MÉSZÁROS ÉS BANDÁJA! Visszaéltek a közvagyonnal
2019. október 09. írta: Smitt Róbert Író

JOGERŐSEN VÁLASZTÁSI CSALÓK T. MÉSZÁROS ÉS BANDÁJA! Visszaéltek a közvagyonnal

tma-eliteltplakat.jpg

T Mészárosék foghatják a fejüket, ugyanis döntött a Fővárosi Ítélőtábla: Érden az összes fideszes választási plakátot le kell szedni ugyanis a kormánypárt plakátjai megtévesztő módon másolják a Modern Városok Programjának arculati elemeit. Az összes ilyen kormánypárti választási hirdetést le kell szedni Érden.

A döntés T. Mészáros András polgármesterjelölt (és jelenlegi polgármester), Antunovits Antal, Simó Károly, Riebel Zsófia, Dr. Bács István, Recsnyik Richárd, Kopor Tihamér, Józsa Csaba László, Demjén Attila, Fülöp Sándorné, Zólyomi Ádám, Barits Máté és Takács Éva képviselőjelöltek, továbbá a Fidesz-KDNP-Összefogás Egyesület plakátjaira vonatkozik-tudta meg a Népszava.

erdifideszkepviselok-csoportkep-erdifidesz-hu.jpg

Az érdi ellenzék már korábban is felhívta a figyelmet a dologra az érdi Helyi Választási Bizottságnál (HVB) és a Pesti Területi Választási Bizottságnál (TVB), azonban mindkét szerv elutasította panaszukat. Az ítélőtábla határozatával ugyanakkor felülírta a bizottsági elutasításokat is, és kimondta:

a kormánypárti jelölő szervezetek kampánya olyan eszközökre épült, amelyek az egyéb, választás során versengő jelölő szervezetekkel és jelöltekkel szemben a kifogásban érintett jelölő szervezeteket és jelölteket előnyösebb helyzetbe juttatta.

Az ítélőtábla azt is hangsúlyozza, hogy a Modern Városok Program arculatának létrehozása közpénzből történt.

“Ma a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta, hogy T. Mészáros és minden – ismétlem minden – érdi Fidesz jelölt kommunikációs anyaga, tehát minden plakátja, Facebook-borítóképe, szórólapja, újsághirdetése, egyszóval minden, amit látunk a kampányukban, egy kopintott, lopott arculat, azt jogsértő és csaló módon használják.

Magyarul ez azt jelenti, hogy T. Mészáros és az összes érdi Fidesz jelölt (a határozatban név szerint is kiemelve) választási csaló!”-írja Csőzik László az érdi ellenzék polgármesterjelöltje.

Bizony, bizony, amíg az összes plakátot, a Facebook-borítóképet és az összes lopott arculati elemet el nem távolítják, addig folytatólagos jogsértést követnek el.

erd-epul-fb.jpg

T. Mészáros András így reagált az Ítélőtábla döntésére:

"A választási csalót a listáján szerepeltető érdi ellenzék tucatnyi elutasított beadványa után az újabb feljelentésre az Ítélőtábla ma a kampány legabszurdabb döntését hozta: jogsértőnek minősítette, hogy az érdi Fidesz jelöltjei a Fidesz 1988 óta használt narancssárga színét és a nemzeti színeket használja a kampányban, és hogy arról beszélünk, hogy Érd épül.”

Ez a döntés alapjogainkat sérti, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulunk.”

Nagyon rájár a rúd az érdi polgármesterre mostanában, és ez a döntés pedig kifejezett kínos T. Mészáros András számára.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9415211656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása