MACSOTAY TIBOR NAGY BAJBAN, VÉGE AZ ÉRDI POLGÁRŐRSÉGNEK?! Kizárhatják őket a megyei szövetségből
2019. október 11. írta: BoldogÉ

MACSOTAY TIBOR NAGY BAJBAN, VÉGE AZ ÉRDI POLGÁRŐRSÉGNEK?! Kizárhatják őket a megyei szövetségből

macsotaytibor-erdipolgarorseg-hu.jpg

Kezdeményezik az érdi polgárőrök kizárását a Pest Megyei Polgárőr Szövetségből.

Mondhatnánk erre, hogy na, bumm, majd belépnek máshová, de a kérdés ennél sokkal súlyosabb. A polgárőrségre vonatkozó törvény szerint a minden polgárőr egyesületnek tagsággal kell rendelkeznie az országos, illetve a megyei szövetségben is (2011. évi CLXV. törvény - 4. § (1)), vagyis ha ez bekövetkezik, akkor az érdi polgárőrök jelenlegi formájukban nem folytathatják tevékenységüket.

Magyarán szólva polgárőri tevékenységet nem végezhetnek, ha elmeszelik őket. A határozat a kizárási eljárás megkezdéséről itt elérhető!

Itt látható, hogy a közgyűlés szinte egyöntetűen igazolva látta, hogy szükséges megindítani a kizárási eljárást velük szemben, 105-en igennel szavaztak és csupán 2-en nemmel.

Az indoklás lehet, hogy száraznak fog tűnni, de idézzük pontosan:

“ Érdi Városi Polgárőr Egyesület (Alapszabály 22. pont d.) alpontjának megszegése, Ptv. 10. $ (3) ben. c) pontjanak megszegése alapján, Alapszabály 22. pont g) pontjanak megszegése, i) pontjának megszegése.” miatt indítják meg az eljárást.

A hivatkozott szabályok pontosan a következőek:

“22.      Megszűnik az OPSZ és PMPSZ tagjának tagsági viszonya és törölni kell az OPSZ nyilvántartásból azt a polgárőr szervezetet (tagszervezetet):

a.)    amely tagszervezet Ptk. 64.§ (1) bekezdés a)- e) pontjaiban foglaltak alapján megszűnik;

b.)   amely tagsági viszonyáról írásban lemond,

c.)    amely polgárőr szervezetként történő működését megszünteti,

d.)   amely tudomására jutástól számított 30 nap alatt, de legkésőbb a PMPSZ vagy az OPSZ által meghosszabbított határidőn (próbaidőn) belül nem zárja ki tagjai sorából azt a személyt, aki a Ptv. 10. § (3) bekezdés c) pontja értelmében nem lehet polgárőr; (büntetlen előélet szükségessége)

e.)    amely nem rendelkezik a Ptv. 4. § (1) bekezdés a) pontjában, vagy a Ptv. 7. § (2) bekezdésben meghatározott együttműködési megállapodással;

f.)    amely az OPSZ közigazgatási hatósági feladatainak Ptv. 9 § (1)-(2) bekezdés- ellátásához szükséges írásban kért adatszolgáltatást ismételt felhívásra sem teljesíti;

g.)   amely vállalt kötelezettségei ellenére szándékosan, vagy súlyos gondatlanságból, felhívás ellenére sem tartja be az OPSZ, illetve a PMPSZ Alapszabályaiban, vagy más szabályzatiban foglalt, rá vonatkozó szabályokat;

h.)   amely pénzügyi elszámolásra vonatkozó kötelezettségét írásbeli felszólításra határidőn belül, illetve az ésszerűen meghatározott póthatáridőn belül sem teljesíti;

i.)     amely tagdíjfizetési kötelezettségének teljesítésével az esedékességtől számított 60 napot meghaladóan késedelembe esik, és írásban közölt felszólítás ellenére további 30 napon belül nem teljesíti;

j.)     tagszövetségi tagságát megszünteti;”

És akkor erre jött még a nemrég történt eset, ami nem része az eljárásnak, utána történt, amikor Macsotay és bandája plakátolt a Fidesznek.

Az erről megjelent videót már sok ezren látták.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6015217834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása