CSODASZER AZ ÉRDI AUTÓSOKNAK! Ja, nem, szimpla lehúzás és rongálás
2019. október 23. írta: BoldogÉ

CSODASZER AZ ÉRDI AUTÓSOKNAK! Ja, nem, szimpla lehúzás és rongálás

fogyasztas-auto.jpg

Eléggé kamuszagú hirdetést terjed a neten, amely a hirdető vállalat szerint akár 64 százalékkal is csökkentheti a gépjármű fogyasztását. 

Egy adag a csodaszerből több mint 10 ezer forintba kerül. A Pénzcentrum járt utána, hogy átverés, vagy lehet benne valami. Több tízezer forintot is meg lehet spórolni egyetlen adalékanyag segítségével, mivel az 64 százalékkal képes csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást - legalábbis ezt ígéri honlapján egy vállalat, amely az anyagot forgalmazza. 

Azzal nyitnak, hogy sajnos a "Reszedimentációs Fogyasztáscsökkentő Módszer" mint írják, itthon eléggé korlátoltan érhető el - de állítólag megéri, legalábbis a forgalmazó által közölt táblázat szerint a csodaszer 6,7 literről mindössze 4 hét alatt 2,8 literig vitte le egy autó fogyasztását 100 kilométeren.

Ráadásul a csodaszer védi a motort is, sőt a dinamika is javulhat tőle, ezért mindösszesen 10 900 forintot kell fizetni egy adagért, szóval a hülyének is megérné.

A Pénzcentrum utánajárt ezeknek a kamugyanús termék, hogy senkit ne tudjanak lehúzni.

A nulladik lépésnek már az gyanús lehet, ha tele van helyesírási hibákkal, magyartalan mondatokkal - ahogyan az "RRS-módszert" kínáló portál is. 

64szazalekuzemanyagcsokkentes-kamu.jpg

Következő lépésnek a benzinspóroló csodaszer "feltalálójának" még egy remek bemutatkozást is rittyentettek, amiben "prof. Szatmári Mihály, a Nemzeti Gépjárműipari Intézet igazgatója" részletezi a termék hatékonyságát, a gond ezzel csak az, hogy némi Google-keresés után kiderül, hogy sem a professzor, sem pedig a nevezett intézet nem létezik - itthon és Németországban sincs nyomuk. 

A kapcsolat menüpont alatt e-mailt lehet nekik küldeni, illetve egy telefonszám is meg van adva. A lap érdeklődésére kedd estig nem válaszolt senki, a szám pedig folyamatosan kisípol.

Szembetűnő az is, hogy az említett "Módszerről" (sic!) semmit nem találni az interneten, illetve csak egy másik, szintén nem túl meggyőző, termékeket véleményező oldalt dobott ki a kereső, ahol valaki az eredeti honlapéhoz nagyon hasonló szókinccsel és fogalmazással írta meg, hogy milyen jó ez a termék. 

A “termékről” megkérdezték a portál újságírói Gátfalvi Csabát a Magyar Autóklub szakértőjét, aki elmondta, hogy hiába a figyelemfelhívás, sokan bedőlnek az ilyen, állítólagos csodaszereknek.

Vajon létezhet-e egyáltalán olyan szer, amely adott esetben csökkentheti az autónk fogyasztását.

A hisztorikus adatokra támaszkodva kijelenthető, hogy mindeddig semelyik ilyen csodaszernek kikiáltott termék nem vált még be.

A Magyar Autóklub szakértője szerint ha lenne ilyen technológia, egészen biztos, hogy rövid idő alatt elterjedt volna. 

Gátfalvi Csaba aláhúzta még, hogy ezeket a csodaszereket mindig úgy reklámozzák, hogy egy Kft. vagy Bt. behozta valahonnan, és ezt csak tőlük, csak most, csak ennyiért lehet megvenni. Sajnos sokan felülnek a reklámoknak, amelyekben különféle szabványokra, bevizsgálásokra hivatkoznak: ezeknek a fele hamisítvány, vagy meg sem történt.

Konklúzióként elmondható, hogy akárhonnan is rendelnénk a neten, előtte jó alaposan járjunk utána az adott cégnek, terméknek. Főképpen akkor, ha eg kevésbé ismert vállalatról van szó...

Hiszen manapság már bárki össze tud hozni egy honlapot valamilyen kamuterméknek, amellyel rengeteg embert tud lehúzni. És a szerencsés eset az, ha a vásárló kap is valamit a pénzéért.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5315257206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása