BEKEMÉNYÍTETT AZ ALDI: Fontos döntést hozott meg a diszkontlánc
2019. október 24. írta: Smitt Róbert Író

BEKEMÉNYÍTETT AZ ALDI: Fontos döntést hozott meg a diszkontlánc

aldi_erd.jpg

Kivezetik a műanyag bevásárlótáskákat a kínálatból.

A diszkontlánc legújabb döntése következtében kivezeti kínálatából a műanyag bevásárlótáskákat: a jelenlegi készletek kifutása után a jövőben egy biológiailag lebomló anyagból készült táska lesz a helyettesítő termék, illetve csak papír és többször használatos táskák lesznek elérhetők az üzletekben.

Közleményük szerint 2025-re saját márkás termékeiknél 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyagot fognak használni, illetve 2025-ig 15%-kal csökkentik csomagolóanyag-felhasználását. Ezzel párhuzamosan a vállalat október közepétől öt üzletében teszteli a biológiailag lebomló zöldség- és gyümölcszacskót, amit 10 forintos egységáron kínál. A tervek szerint a jövőben a lebomló zacskó mellett valamennyi üzletében többször használatos zöldség- és gyümölcshálót is kínál majd az áruházlánc.

A saját márkás tejtermékekről a vállalat fokozatosan elhagyja a műanyag fedőket, decemberben pedig akciós termékként többször használatos, több méretben elérhető szilikon fedelet is kínálni fog, amelyek fenntartható módon helyettesíthetik a műanyag fedőket. A vásárlóknak elérhető opció, hogy saját hozott csomagolóanyaggal is vásárolhatnak zöldséget, gyümölcsöt, valamint pékárut az Aldi üzleteiben.

Az Aldi már tavaly számos intézkedést vezetett be a kevesebb csomagolóanyag-felhasználás érdekében, így például többször használatos dobozokat alkalmazva csak a zöldség-gyümölcs esetében 4000 tonnával csökkentette kartonpapír-felhasználását, és idén év eleje óta a bio banán csomagolás nélkül érkezik az üzletekbe, ami mintegy 3,5 tonnányi műanyaghulladék-csökkenést jelent éves szinten.

A műanyagok felhasználását visszaszorító stratégia részeként az Aldi Magyarországon 2019-ben kivezetett kínálatából számos egyszer használatos műanyag terméket, többek között a műanyag evőeszközöket, poharakat, tányérokat és szívószálakat, továbbá a műanyag fültisztító pálcika esetében a műanyagot FSC tanúsított papírral helyettesíti. Az „Azon melegében” látványpékségeknél az egyszer használatos műanyag kesztyűket év végéig kivezeti és a vásárlók fém fogóeszközt használhatnak majd, ami újabb mintegy 2,5 tonnával csökkenti az Aldi műanyag-felhasználását.

(privátbankár)

 

A fotó illusztráció

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6715260542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása