AZ ÉRDI JÁTSZÓTÉR MIATT RENDŐRSÉGI NYOMOZÁS INDULT! T.Mészáros és bandája megússza?
2019. november 01. írta: BoldogÉ

AZ ÉRDI JÁTSZÓTÉR MIATT RENDŐRSÉGI NYOMOZÁS INDULT! T.Mészáros és bandája megússza?

erdi-jatszoter-zaportarozonal.jpg

Emlékeznek bizonyára, hogy életveszélyes játszóteret adtak át T.Mészáros Andrásék október elején, a választási kampányban.

Ez sem segített rajta persze, meglehetősen egyértelműen kiszavazták az érdi városházáról a választók. A botrányos ügy nem maradt annyiban, ugyanis még akkor a Jobbik országgyűlési képviselője, Bencsik János tett a rendőrségen az ügyben feljelentést, amit a legfrissebb hírek szerint el is rendeltek az érdi játszótér ügyében.

A képviselő Facebook oldalán hozta nyilvánosságra a hírt:

“Ma kaptam meg az értesítést, miszerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a BTK 165. § (1) bekezdésébe ütköző, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt elrendelte a nyomozást.

Mint ismert, szeptember végén, a választások előtt két héttel Érd azóta leváltott fideszes polgármestere, T. Mészáros András úgy adta át a város új játszóterét, hogy az még nem készült el teljesen, több helyen vascsövek, gödrök, szabadon hagyott kábelek és el nem zárt építési törmelékek tették veszélyessé a használatát. Az önkormányzat értelmezése szerint valójában nem "átadták", csupán "felavatták" a területet, ahol néhány napos "próbaüzemet" tartottak.

Feljelentésemben rámutattam, hogy a játszótérnek használatba vétel előtt, próbaüzem esetén is meg kellett volna felelnie a vonatkozó minisztériumi rendeletnek (GKM, 78/2003), amely szigorú követelményeket ír elő a gyermekek biztonságának és testi épségének megőrzése céljából. Ez alól a felelősség alól nem bújhat ki sem az engedélyeztető, sem az üzemeltető, sem a volt polgármester, aki arra biztatta az érdi családokat, hogy bátran vegyék azt birtokba.

Örülök, hogy nemcsak én, hanem a rendőrség is megalapozottnak találta a gyanút, és a nyomozás lefolytatására az elfogultság kizárása érdekében nem az érdi, hanem a Ráckevei Rendőrkapitányságot jelölték ki.”

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1515278690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása