KÁRTYÁVAL FIZET? Kellemetlen változás számos érdi boltban is
2019. november 25. írta: Smitt Róbert Író

KÁRTYÁVAL FIZET? Kellemetlen változás számos érdi boltban is

kartyasfizetes.jpg

Ha egy érintéses fizetés elsőre nem jön össze, akkor nem kell kétségbeesni, jó eséllyel a "45 ezres szabály" lehet a ludas.Aki sokat fizet kártyával szeptember közepe óta szembesülhetett azzal, hogy egy 5000 forint alatti  érintéses fizetés nem jött össze, pedig van pénz a kártyán.Akadnak kártya-elfogadóhelyek - boltok, éttermek, kávézók -, ahol képben vannak a dolgozók és a bedugós - PIN-kód megadásával működő - módszerrel megoldják a fizetést, de vannak helyek, ahol ezt nem feltétlenül tudják.

45 ezer a limit

A fizetés elutasítása a fenti esetben normális: szeptember 14-e óta, ha az egymást követő 5 ezer forint alatti vásárlások összege túllépi a 45 ezer forintot, akkor a soron következő vásárlásnál meg kell adni a PIN-kódot. Fontos, hogy a szabály nem egy napra vonatkozik.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy akár napon belül vagy egy hét alatt mondjuk 15 alkalommal vásárol valaki kártyával mondjuk 5000 forint alatt, akkor a 45 ezres limit elérése után már csak a "bedugós" mószerrel és a PIN-kód megadásával lehet fizetni. Ezt követően újraindul a "számláló" a következő 45 ezres összegig lehet érintéssel vásárolni.

Ez a szabályozás az Európai Unió második pénzforgalmi irányelvéhez - az úgynevezett PSD2-höz - kötődik, amely 2019. szeptember 14-től lépett életbe - erről a Napi.hu korábbi cikkében olvashat részletesen.

(napi)

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1515324248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása