ÉRDI KOFFEINFÜGGŐK, KÁVÉ FANOK! Tragikus hírek jöttek a jövő évi kávés helyzetről
2019. december 07. írta: BoldogÉ

ÉRDI KOFFEINFÜGGŐK, KÁVÉ FANOK! Tragikus hírek jöttek a jövő évi kávés helyzetről

kave-almagyogyszertar-hu.png

Jövőre jelentősen emelkedik a kávé ára, aminek az oka, hogy komolyabb hiány várható.

Ha reggelente kávéval kezded a napot, és/vagy a munkahelyeden is az első egy forró fekete, akkor neked kellemetlenül fog hangozni az alábbi hír. Igen, nyakunkon a koffeinfüggők tragédiája, a kávéhiány.

Az MTI híre szerint a Nemzetközi Kávészervezet (ICO) azzal számol, hogy jövőre a kávékereslet jelentősen felülmúlja a kínálatot.

Az ICO előrejelzése szerint az októberben kezdődött mezőgazdasági évben 502 millió zsáknyi kávéhiány alakul ki globálisan. A kávétermés várhatóan 0,9 százalékkal, 167.399 millió zsákra szűkül, miközben a kereslet 1,5 százalékkal, 167,901 millió zsákra nő.

Mivel 1 zsák 60 kilogrammnak felel meg, ez nagyjából 30 millió tonnányi kávéhiányt jelent.

Az előző mezőgazdasági évben 3,657 millió zsák kínálati többlet volt, a megelőző három évben ugyanakkor szintén kávéhiányt regisztáltak.

Az MTI azt is megjegyzi: novemberben a kávé ára 12 havi csúcsra emelkedett, fontonként átlagosan 1,07 dolláron jegyezték. Ez azt jelenti, hogy a kávé egy hónap alatt 10,1 százalékkal drágult.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljerden@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4615342536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása