HÉTFŐN MEGÁLL AZ ÉLET: Érden is egyhetes banki utalással számoljon!
2019. december 20. írta: Smitt Róbert Író

HÉTFŐN MEGÁLL AZ ÉLET: Érden is egyhetes banki utalással számoljon!

bankolas_2.jpg

Hétfőn, december 23-án még rendes banki nyitvatartási idővel találkozhatnak az ügyfelek, de aki ezt a napot nem használja ki, az legközelebb rá egy hétre, december 30-án bankolhat. Keddtől szombatig ugyanis zárva lesznek a bankfiókok. Azok is, amelyek egyébként szombatonként kinyitnak.

Érdemes azon elgondolkodni, hogy ha valaki egyébként is lekötné vagy befektetné a megtakarítását, akkor azt Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) tegye. Az év végén különösen aktuális a TBSZ megnyitása, hiszen a számlanyitás éve a gyűjtőév, és az azt követő 5. naptári év végén adómentes a keletkezett jövedelem. A gyűjtőév így valójában csak néhány napot jelent.

Arra is többször felhívtuk már a figyelmet, hogy év végén mindenkinek érdemes átgondolnia, hogy megtakarításaival mennyi adót tud megspórolni. Minden évben újraindul a számláló, aki nem használja ki az adókedvezmények lehetőségeit, bukja az államtól kereshető pénzt.  (A részletekről itt olvashat.) A körültekintőbbek persze mostanra már léptek, de mindig meglehetősen sokan akadnak, akik az utolsó pillanatig kivárnak.

Az idén viszont szokatlanul hamar érkezhet el ez a bizonyos utolsó pillanat. Ma ugyan még teljes gőzzel működnek a bankok és a pénztárak is, de keddtől leáll az élet. Hétfőn, december 23-án még rendes banki nyitvatartási idővel találkozhatnak az ügyfelek, de aki ezt a napot nem használja ki, az legközelebb rá egy hétre, december 30-án bankolhat. December 24-étől ugyanis egész héten zárva lesznek a bankfiókok. Azok is, amelyek egyébként szombatonként kinyitnak. Vagyis az átutalások is december 23. után legközelebb december 30-án mennek el. Néhány banknál ugyanakkor a bankon belüli átutalások ilyenkor is működnek.

(azénpénzem)

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4915359728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása