LEHESSEN PETÁRDÁZNI ÉRDEN? Legutóbb egy kutya vonaton, közel 70km-re menekült 
2019. december 29. írta: BoldogÉ

LEHESSEN PETÁRDÁZNI ÉRDEN? Legutóbb egy kutya vonaton, közel 70km-re menekült 

kutya-rendorautoban-police-hu.jpg

Újra itt a petárda szezon, és fellángolnak a viták, hogy lehessen, avagy ne lehessen.

A petárdák és tüzijátékok szerelmesei azzal érvelnek, hogy igazán nem sok ez az évi egy alkalom, hogy szenvedélyüknek hódolhassanak. Mindenki szeret gyönyörködni a tüzijátékokban, meg különben is egy kis robbantgatás belefér.

Ezzel szemben petárdastopot szeretnének szilveszterre az állatvédők az óévbúcsúztatáskor használt pirotechnikai eszközök erős hang- és fényhatásai miatt - most ezt közölte az Orpheus Állatvédő Egyesület az MTI-vel.

A házi kedvencek ilyenkor félelmükben akár támadhatnak is, de legtöbbjük ijedtében elszökik, elkóborol. A riadtan menekülő állatok néhány óra alatt öt-tíz kilométert, több településnyi távolságot is képesek megtenni - tette hozzá.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület ezért azt tanácsolja, hogy a háziállat-tulajdonosok tegyenek az elérhetőségüket tartalmazó bilétás nyakörvet a kutyákra, macskákra, a kutyákban levő kötelező mikrochip pedig legyen állatorvos által az adatokat tartalmazóan beregisztrálva, hogy ha az állatot megtalálja valaki, tudja, kit kell értesíteni.

Az elszökött állatok keresésében segítséget nyújthat a www.állatvédő.hu oldal, amelyen a közelben működő állatvédő szervezetektől lehet tájékozódni.

Tavaly egy hihetetlen történetet osztottak meg a rendőrök, amely Vértesszőlősről indult.

A győri rendőröktől kért segítséget egy Vértesszőlősről elkóborolt kutya szilveszter éjszakáján. A szilveszter éjjelén szolgálatot teljesítő rendőrök egy kétségbeesetten futkározó kutyára figyeltek fel Győrben, a Széchenyi tér közelében. Mielőtt azonban a járőrök bármit is tudtak volna tenni, vagy az eb befogásán elgondolkoztak volna, az állat egészen egyszerűen beült egy nyitott járőrautó hátsó ülésére.

A rendőrök leolvastatták a kutya azonosítószámát, majd egy helyi állatorvos segítségével felkutatták az állat gazdáját. Kiderült, hogy az eb Vértesszőlősről szökött meg 2018. december 31-én, majd aznap délután még a helyi vasúti pályaudvaron látták, így feltételezhető, hogy vonattal érkezett Győrbe.

Mondjuk az egyelőre homályos része a történetnek, ha a kutya a vonaton utazott, akkor miért nem jelzett mondjuk a kalauz, hiszen a kutya néhány kivételtől eltekintve viteldíj köteles.

A győri rendőrök a rendőrkapitányságon az újév első napján átadták a szökött ebet gazdájának.

Ide a végére csupán egy kis gondolatébresztőt rakunk, hogy az anyukák vajon miért nem petárdáznak?

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4715370518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása