ELTŰNIK A KÉSZPÉNZ AZ ÉRDI ISKOLÁKBÓL! Élesbe fordul az eddigi próba-projekt
2020. január 10. írta: Smitt Róbert Író

ELTŰNIK A KÉSZPÉNZ AZ ÉRDI ISKOLÁKBÓL! Élesbe fordul az eddigi próba-projekt

keszpenzmentes_isi.jpg

A tanulók pénzügyi tudatosságát erősítheti, hogy az ország összes iskolájára kiterjedhet a készpénzmentesség - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.

A Készpénzmentes iskola program ezért kilépett a kísérleti szakaszból, és mostanra már csaknem 70 intézményre terjed ki.

A tanulók körében a visszajelzések alapján már néhány hónap alatt jelentősen nőtt a készpénzmentesség elfogadottsága azokban az iskolákban, amelyekben megnyílt a lehetőség a bankkártyás fizetésre - közölte a helyettes államtitkár.  A 2018 őszén indított program kártyaolvasók telepítésével és online felületek kialakításával biztosítja a készpénzmentes iskolai befizetéseket.  

Az iskolai pénzmozgások készpénzmentesítése az adminisztrációs terheket is csökkenti, ezért abban bízik, hogy nem csak a fenntartókkal és az intézményvezetőkkel, hanem az intézményekben működő vállalkozókkal is mindenütt meg lehet egyezni a POS-terminálok (bankkártyás fizetést biztosító berendezések) telepítéséről.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a pénzügyi ismeretek a szakképzés minden területén beépültek a tananyagba. 

(MTI)

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5615402162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása