VÉGRE MEGLÉPIK ÉRDEN IS: Újabb kéttucat gyógyszer kap tb-támogatást
2020. január 10. írta: Smitt Róbert Író

VÉGRE MEGLÉPIK ÉRDEN IS: Újabb kéttucat gyógyszer kap tb-támogatást

 gyogyszer_1.jpg

Huszonhat új gyógyszer kap társadalombiztosítási (tb-) támogatást január 15-től - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A készítmények a daganatos és a vérképzőrendszert érintő rosszindulatú betegségek, a vérzékenység, a hepatitis C, a szklerózis multiplex, a Parkinson-kór, az asztma egyik súlyos formája és szívelégtelenség kezelésére szolgálnak, összesen tizennyolc terápiás területen.Bővült a kórházi ellátás során térítésmentesen igénybe vehető készítmények palettája is, és ugyanez elmondható a járóbeteg-ellátás keretében a kiemelt vagy emelt támogatással vényre rendelhető gyógyszerek köréről is. A szóban forgó betegségek kezelésére alkalmas készítmények fogyasztói ára nem egyszer milliós, több millió forintos tétel - sorolta a tárcavezető az MTI beszámolója szerint.

A társadalombiztosítás 2014-2020 között 1323 új gyógyszert fogadott be, ezek 118 terápiás területen alkalmazhatóak.

(napi)

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9115402456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása