MOST ELÉG ROSSZ A LEVEGŐNK! Százhalombattán figyelmeztetnek a magas szálló porra 
2020. január 26. írta: BoldogÉ

MOST ELÉG ROSSZ A LEVEGŐNK! Százhalombattán figyelmeztetnek a magas szálló porra 

szmog-gazalarcos-etszeruleny-szabolcsihir.jpg

Nem vigasztaló, de többfelé az országban továbbra is rossz a levegő a magas szállópor-tartalom miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-vel azt közölte: egészségtelen a levegő minősége Szegeden. További tíz településen, köztük nálunk is pedig kifogásolt a levegőminőség, ezek: Budapest, Esztergom, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs, Százhalombatta, Szolnok, Tatabánya, Tököl és Vác.

A meteorológia előrejelzés alapján a napokban várhatóan az egészségügyi határérték körül alakul a kismértékű aeroszol részecskék (PM10) koncentrációja.

Ők azt emelték ki, hogy a "helytelen lakossági tüzelés mellőzésével sokat tehetünk a környezetünkben élők egészségének megóvásáért". Mondjuk ezt azokkal is közölni kellene, akik esetleg nem válogathatnak a tüzelési módok közül.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9815429180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása