NAGY ROHAM INDULHAT ÉRDEN IS: rengeteg autósnak kell lépnie péntekig
2020. január 29. írta: Smitt Róbert Író

NAGY ROHAM INDULHAT ÉRDEN IS: rengeteg autósnak kell lépnie péntekig

autok_1.jpg

Fontos határidő közeleg: pénteken, január 31-én éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves megyei és országos autópálya matricák. A mentességek és a nagycsaládos kedvezmények megújításának szintén 2020. január 31. a határideje - emelte ki az e-autopalyamatrica.hu portál.A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. információi szerint a lejáró éves e-matricák jelentős hányadát még mindig nem újították meg, így nagy rohamra lehet számítani az utolsó napokban, ami az ügyfélszolgálati pontokon, de akár még az elektronikus rendszerekben is fennakadásokat okozhat. Az éves matricák ára nyolcadik éve változatlan, újdonság a néhány módosult lehajtási szabály az M7-es új csomópontja miatt. Az M7-esen a Balaton északi partja felé vezető lehajtó helye megváltozott, a korábbinál mintegy 1,5 kilométerrel hamarabb kell elhagyni az autópályát és egy gyűjtő-elosztópályán érhetik el a 710-es és 71-es főutat. A lehajtót elmulasztók Siófok-Kelet csomópontnál tudnak visszafordulni, nekik ebben az esetben - amennyiben nem rendelkeznek éves, országos matricával - kiegészítő matricát kell váltaniuk, amelyre 1 óra áll a rendelkezésükre.

Bartal Tamás a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója korábban kiemelte, hogy a NÚSZ weboldalán, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon érdemes az e-matricát megvenni, mert ezen a felületen kedvezményt is igénybe lehet venni, nem kell a szelvényt évekig megőrizni, és itt nem számolnak fel kényelmi díjat az online vásárlásért. Megjegyezte, hogy tavaly az autósok 600 millió forint kényelmi díjat fizettek magáncégeknek e-matrica vásárlásakor.

A NÚSZ vezérigazgatója korábban elmondta, a mentességek megújításának határideje is 2020. január 31. Példaként említette, hogy a nagycsaládosok díjkedvezményét is eddig az időpontig kell megújítani, ezzel szemben a mozgáskorlátozottak díjkedvezménye egész addig érvényes, amíg a nyilvántartásból nem törtölték őket.

(portfolio)

 

Fotó: Getty Images

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3615435162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejmészáros 2020.01.29. 11:12:12

Köszönjük Aradszkinak a valamennyi érdi autóst érintő 5000 Ft-os adót!
süti beállítások módosítása