MA, AZ ÉRDI VÁROSVEZETÉS IS ÜZENT A KORMÁNYNAK! El a kezekkel a helyi adóktól
2020. február 08. írta: BoldogÉ

MA, AZ ÉRDI VÁROSVEZETÉS IS ÜZENT A KORMÁNYNAK! El a kezekkel a helyi adóktól

szabadvarosok-tali-dujvaros-0208.jpg

A mai napon Dunaújvárosban találkoztak egymással az októberi választás után, ellenzéki vezetésű megyei jogú városok első emberei, illetve azok képviselői.

Érdet, mint az eddig találkozókon mindig, Csőzik László polgármester képviselte, volt persze 1-2 város, ahol a polgármestert helyettesítették, más fontos elfoglaltság miatt.

A tanácskozás első részében a magyar Cseh Katalin EP-képviselőt hallgatták meg, aki beszámolt a 2021-2027-es költségvetési ciklus előkészítésének állásáról és a közvetlen EU-pályázatok lehetőségéről.

A dunaújvárosi esemény legfontosabb üzenete az volt, hogy a jelenlévő városvezetők közleményt adtak ki, melyben felszólítják a kormányt, hogy

 

  • a következő EU-költségvetési ciklusban támogassa a közvetlen brüsszeli források pályázhatóságának bővítését, 
  • a források döntő részét pedig az önkormányzatokkal együttműködve, regionális programok keretében, arányosan használják fel,
  • a tervezett iparűzési adó változtatása ne lehetetlenítse el az önkormányzatok működését, valamint olyan a lakosság számára létfontosságú feladatokat, mint a tömegközlekedés, az úthálózat fejlesztése, vagy a szociális ellátórendszer működtetése.

 

Legközelebb, márciusban hozzánk jönnek a polgármesterek, ugyanis Érd lesz az esemény házigazdája.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5715465246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása