AZ UTÓBBI ÉVEK LEGERŐSEBB VIHARA KÖZELEDIK! Holnap hozzánk is beköszön
2020. február 09. írta: BoldogÉ

AZ UTÓBBI ÉVEK LEGERŐSEBB VIHARA KÖZELEDIK! Holnap hozzánk is beköszön

szel-viharos-hiros-hu.jpg

Az Index írt a német meteorológiai szolgálatra hivatkozva, hogy a hazánkba várhatóan hétfőn érkező, a légtömegeket komolyan megmozgató Ciara nevű viharciklon ma éri el Nyugat-Európát.

Ez a CIARA-nak elnevezett viharciklon, a térségben 2013 óta a legerősebbnek ígérkezik, óránkénti 130 kilométeres széllökések is kísérhetik.

A vihar hatásaira jellemző, hogy Hollandiában lemondták a vasárnapi focimeccseket, és a KLM holland légitársaság számos járatot törölt, amelyek az amszterdami Schipol repülőtérről indultak, vagy oda érkeztek volna.

Ezek után lássuk itthon mire számíthatunk az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint:

Ma estig még napos, száraz idő lesz fátyolfelhőkkel. A délnyugati, déli szél helyenként megélénkül, majd estétől a Dunántúl egyre nagyobb részén megerősödik, késő estére helyenként már viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 11 fok között várható, de délnyugaton egy-két fokkal melegebb, északkeleten hidegebb valószínű. Késő estére -2 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Holnap reggelig északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, hajnaltájt a Dunántúlon és északon néhol gyenge eső már előfordulhat. A délnyugati, déli szél a Dunántúl egyre nagyobb részén megerősödik, majd viharossá fokozódik, illetve reggelre az országban már másutt is sokfelé lesznek erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között alakul. Délnyugaton lesz az enyhébb idő, fagy csak északkeleten lehet, de reggelre már ott is melegszik a levegő.

Hétfőn többnyire erősen felhős idő várható átmeneti elvékonyodásokkal, felszakadozásokkal, majd késő délután északnyugaton tartósan csökkenhet felhőzet. Kora délutánig főként az ország északi felén szórványosan, majd délebbre is, és immár nagy területen várható eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy zivatar is kialakulhat. A délnyugati, déli, majd délutántól az egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira forduló szelet sokfelé viharos, elsősorban a Dunántúlon helyenként erősen viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között alakul. Délnyugaton lesz az enyhébb idő, fagy csak északkeleten lehet, de reggelre már ott is melegszik a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható, de nyugaton egy-két fokkal melegebb, északkeleten hidegebb lehet.

Kedden, az éjszaka órákban átmenetileg újra megnövekszik a felhőzet, ekkor és a reggeli órákban még több helyen lehet eső, a Dunántúlon akár zivatar is. A hegyekben havas eső is előfordulhat. Napközben már csökken a felhőzet, délután felhőátvonulásokra és kisebb záporokra számíthatunk, néhány órára mindenhol kisüthet a nap. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen viharos, az északi megyékben erősen viharos lökések kísérhetik, a délnyugati országrészben lehet a leggyengébb a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.

kép: illusztráció / hiros.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr915466180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása