ÍRD ALÁ ÉRDRŐL A PETÍCIÓT! Már 16 ezren a Rossmann-DM csomagolásmentességért
2020. február 09. írta: BoldogÉ

ÍRD ALÁ ÉRDRŐL A PETÍCIÓT! Már 16 ezren a Rossmann-DM csomagolásmentességért

utantolto-drogerias.jpg

Már közel 16 ezren aláírták a petíciót, cikkünk posztolása idején, hogy itthon is legyenek csomagolásmentes kozmetikumok a drogériákban és ez a két nagy láncnak szól értelemszerűen.

A környező országokban már megjelentek az utántöltő automaták, amikből különböző kozmetikumokat lehet vásárolni.

Csehországba már november óta lehet csomagolás mentesen vásárolni a sampont, tusfürdőt, mosogatószert és mosószert a Rossman és a DM üzleteiben. A napokban pedig elindítottak egy petíciót azért, hogy

mihamarabb megjelenjenek az utántöltő automaták a magyar drogériákban is.

Már 13 ezren írták alá a kezdeményezést, aminek leírása alapján Csehországban, Ausztriában, Szlovákiában és Romániban is működnek automaták a két üzletláncban a hulladékmentesség jegyében.

A gépek működése igen egyszerű. A csehországi modell alapján a vevők első alkalommal kifizetnek 20 cseh koronát (260 forintot) az üres flakonért, aminek vonalkódját leolvassa az automata, majd a megfelelő terméket adagolja ki. Ezt követően kinyomtatja az szavatossági időt, majd a kör újra kezdődik a következő vásárlással leszámítva a flakonért való fizetést, ugyanis azt viszik magukkal a vásárlók.

A csehek úgy számolnak, hogyha az automaták által szolgált háztartási termékekre (8 ilyen létezik) minden lakos átallná, akkor akár ötezer tonnával csökkenne évente a műanyagszennyezés - írja az Index.

Mivel a cseh népesség és vásárlóerő hasonló szinten van, úgyhogy náluk is körülbelül azonos eredményeket lehetne elérni a petíció.

A portál szerint a G7 magazin novemberben megkérdezte a Rossmant, hogy mikor tervezik Magyarországon az automaták telepítését, a cég akkor úgy nyilatkozott, hogy mindez egyszerűnek tűnik, viszont komoly előkészületek szükségesek hozzá.

„Nagyon örülünk a cseh Rossmann kezdeményezésének, és kíváncsian várjuk az eredményét. Bár egyszerűnek tűnik a megvalósítása ennek a megoldásnak, azért alapos előkészületet igényel, melyhez a beszállítók nyitottsága és az üzletek átalakítása is szükséges. Amint nálunk is várható a csomagolásmentes vegyi áruk és kozmetikumok értékesítése, azonnal kommunikálni fogjuk.” - írta a portál.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7915466594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása