HA ILYEN SMS-T KAP ÉRDEN, AZONNAL TÖRÖLJE: Brutális csalássorozat indult
2020. február 21. írta: Smitt Róbert Író

HA ILYEN SMS-T KAP ÉRDEN, AZONNAL TÖRÖLJE: Brutális csalássorozat indult

csalok_2.jpg

Csalók egy brit lottómilliomos nevével próbálnak a magyar felhasználók adataihoz hozzájutni, mindezt egy hangzatos SMS segítségével.

Úgy tűnik, idehaza is megjelent annak az átverésnek a mutációja, ami az elmúlt évben a briteknél pörgött nagyon. Ahogy azt olvasónk jelezte, péntek reggel egy +44-es (brit) telefonszámról kapott SMS-t, amelyben (nagyon) tört magyarsággal azt írták neki, 1 millió fontot, vagyis átszámítva mintegy 403 millió forintot nyert. Ahhoz pedig, hogy a nyereményét megkaphassa, a megadott e-mail címen kell jelentkeznie.

 SMS azt hirdeti, hogy a nyereményt Ada Goodchild ajánlotta fel.

A férfi egy valóban létező személy, a csalók vele próbálják meg hitelessé tenni az átverésüket. Goodchild még 2019 elején nyerte meg a brit lottó, az EuroMillions fődíját, ami akkor 71 millió font volt. Amikor kiderült, ki vihette haza a brit lottó történetének 15. legnagyobb nyereményét, valakik a Twitteren kezdték el átverni a felhasználókat, meglehetősen nagy sikerrel. Egy kamu Goodchild-profillal azt írták, akik megosztják az erről szóló bejegyzést, és bekövetik az oldalt, azok között 10 millió fontot oszt majd szét a nyertes. Egész pontosan 10 felhasználót választ ki közülük, akik 1-1 millió fonttal lesznek gazdagabbak.

Bár a felhívás már messziről is gyanús volt, rövid idő alatt több mint 45 ezren dőltek be az ígéretek – írta akkor a Metro.

A mostani átveréssel lényegében azt akarják elérni a csalók, hogy megszerezzék a gyanútlan felhasználók e-mail címét, amire aztán spameket, vagy épp adathalász leveleket küldhetnek.

(hvg)

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6215484756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása