A KORONAVÍRUS ELŐSZELE: Pánik a négyzeten, de hogy mi lesz a szomszéddal, érdekel?
2020. február 28. írta: Smitt Róbert Író

A KORONAVÍRUS ELŐSZELE: Pánik a négyzeten, de hogy mi lesz a szomszéddal, érdekel?

Akár egy rossz katasztrófafilmben: elkezdődött a hisztéria és a pánik négyzetre emelése nálunk is a koronavírus miatt. Az emberek egy része, remélem, még nem a többség valami nagy világégésre készül, a fővárosban megrohamoztak egy csomó élelmiszerláncot és vittek mindent, ami a polcokon volt.

bolt1.jpg

Az a helyzet, hogy nem számítottam rá, hogy ez lesz, hogy ennyire nagy az általános tudatlanság meg a hülyeségre való fogékonyság. Megdöbbentő. Bár gondolhattam volna, mikor a múltkor már a tévében mondták be, hogy legyenek szívesek ne vásárolják fel az összes maszkot, mert ha tényleg járvány lesz, azoknak nem jut, akik tényleg betegek. És akkor most jutottunk el a morális dimenzióhoz, mármint hogy senkit nem érdekel, mi lesz a másikkal, a tényleg beteggel, csak ő meneküljön meg valahogy, csak az ő rohadt kis életének filmje ne szakadjon félbe. Ráadásul úgy, hogy még a feltételezés is nonszensz, hiszen a koronavírus enyhe tünetekkel jár, és a szövődményei okozhatnak galibát, annak akinek gyenge az immunrendszere vagy valamilyen betegségben szenved.

bolt3.jpg

Csak jelezném, hogy a hozzáértők azt mondják, régebben volt már a koronavírus egy másik változata nálunk is. Azt meg az egyik gyógyszertárban dolgozó ismerősöm mondta, hogy a maszk nem véd meg semmitől, mert nem steril- csak azért, hogy lehessen rettegni tovább. És most elképzelem a derék magyar átlagpolgárt, aki felvásárolta a szomszéd boltot, mert neki van pénze rá, és otthon retteg a tévé előtt, nyomkodja a telefonját, semmi baja, a szomszédban meg az idős néni a haláltusáját vívja, mert nem jutott neki se maszk, se gyógyszer, és már a csirkefarhátat sem tudta megvenni. Igazi filmes jelenet, már a végén járunk. Mindezt egy pánik miatt. Mi lenne, ha valami tényleg nagy katasztrófa fenyegetne minket, megennénk egymást, végignéznénk, ahogy a másik elpusztul? Ha erre a kérdésre igen a válasz, akkor megérett a világ a pusztulásra.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr915495176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejmészáros 2020.02.28. 10:10:25

Nem a betegségtől félnek az emberek...

Hanem a kormány gazdaságpolitikája most fog megreccsenni. A világválság alatt se volt 300 Ft 1 Euro, most lesz 400 Ft is és a kamatok is mennek felfelé szépen.
süti beállítások módosítása