ÉRDI KORONAVÍRUS HÍRADÓ: látogatási tilalom lesz a helyi idősotthonokban
2020. március 08. írta: BoldogÉ

ÉRDI KORONAVÍRUS HÍRADÓ: látogatási tilalom lesz a helyi idősotthonokban

koronavirusinfo-kormany-hu.jpg

Látogatási tilalom bevezetését javasolja az operatív törzs a kórházaknak, idősotthonoknak - mondta el az operatív törzs vezetője ma délután sajtótájékoztatón.

Lakatos Tibor hangsúlyozta: Magyarországon még csak egyedi koronavírus-fertőzéses esetek vannak, az intézkedés célja a csoportos megbetegedések megelőzése. Magyarországon jelenleg hét fertőzöttet tartanak nyilván: négy iráni, egy brit és két magyar állampolgárt. Állapotuk Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint kielégítő, egyedül egy idős magyar, más alapbetegségekkel küzdő férfi egészségi állapota nem jó.

Országos, fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzést rendeltek el annak érdekében, hogy kiszűrjék azokat a kereskedőket, akik a koronavírus-veszélyen aggódó embereken nyerészkedni akarnak. Hangsúlyozták a tájékoztatón, az áruellátás folyamatos, nincs ok pánikra.

Elhangzott, hogy jelenleg a világ 4 országában 7 magyar van karanténban, közülük egy Japánban karanténban lévő magyar állampolgárról derült ki, hogy fertőzött.

Hangsúlyozták, hogy járványról van szó, így a külföldön tartózkodó, illetve külföldre utazó magyar állampolgároknak számolniuk kell azzal a reális lehetőséggel, hogy az adott ország intézkedései érinthetik őket, akár karanténba is kerülhetnek. Ezért felhívta a figyelmet arra, hogy a konzuli szolgálatnál regisztráljanak, akik külföldre utaznak.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2215511174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása