Egy koronavírusos nő édesanyja halt meg tüdőgyulladásban, aki maga is súlyos állapotban van!
2020. március 15. írta: BoldogÉ

Egy koronavírusos nő édesanyja halt meg tüdőgyulladásban, aki maga is súlyos állapotban van!

koronavirus2_1.jpg

Sajnos újabb rossz hírt kaptunk, amely jól mutatja, hogy túlzottan merev az a rendszer, amely a jelenlegi magyar egészségügyi irányítást mozgatja.

A szigorú előírások miatt karantén és megfelelő védőfelszerelés nélkül ápolhatnak koronavírusos betegeket az ország különböző kórházaiban. 

Ma számolt be a 444.hu egy sajnálatos halálesetről, amely ebben a koronavírusos helyzetben különös fénybe kerül, egyik olvasójuk írta meg a történetet.

Az alábbi történet egy másik budapesti kórházról szól. Az eseményeket a család egyik tagja mondta el a portálnak.

A család kis híján 100 éves tagján életmentő műtétet hajtottak végre február utolsó napján, amelynek eredményeként az orvosok és a hozzátartozók szerint is 1-2 napja volt hátra, hogy hazamehessen.

Csakhogy hétfőre belázasodott, majd tüdőgyulladása lett, és szerda estére elhunyt. A fejleményekről a látogatási tilalom miatt, csupán telefonon értesült a család, akik közül a nő lánya, aki addig rendszeresen látogatta őt a kórházban, ugyanazon a hétfőn szintén belázasodott.

Hiába járt háziorvosi rendelőben, ott sima influenzával nyugtatták, de csütörtök éjszaka a mentő vitte el. A Szent Imrébe vitték, ahol voltak már gondok a koronavírusosak ápolása kapcsán, itt agyvérzésre gyanakodtak, amiről kiderítették, hogy nem volt agyvérzése. Viszont megállapították, hogy kétoldalú, igen súlyos tüdőgyulladása van. Addigra számos orvossal és ápolóval kapcsolatba került.

A tüdőgyulladás megállapítása után elkülönítették az intenzív osztályon, mert felmerült az orvosokban a koronavírus gyanúja. Több mint 24 óra múltán tudták tesztelni, szombaton jött meg az eredmény: koronavírusos. Ekkor átszállították a László Kórházba, az állapota súlyos. A közvetlen családtagjait szombaton a Szent Lászlóban letesztelték. 

A Szent Imrében csak ezután rakták össze, hogy az édesanyja a kórházban halt bele a tüdőgyulladásba, másfél nappal azelőtt, hogy a lányát behozta a mentő. 

Az elhunyt nőn nem végeztek koronavírus-tesztet, a zárójelentése még nem készült el, így nem tudni, hogy ő is koronavírusos volt-e. A protokoll szerint nem is lehetett volna tesztelni őt, mert nem merült fel, hogy más koronavírusossal kapcsolatba kerülhetett. Ugyanakkor ez a lánya esetében sem merülhetett fel, nem véletlen, hogy a háziorvosi rendelőből sem küldték tesztre, hiába mutatott influenzás tüneteket. 

Az elhunyt beteg közel két hétig volt a kórházban, és mivel körülbelül 14 nap a koronavírus lappangási ideje, ezért ha ez okozta volna nála a lázat és a tüdőgyulladást, akkor lehetséges, hogy a kórházban kapta el. Arról sincs semmi nyom egyelőre, hogy a koronavírusos lánya máshol kapcsolatba került volna beteggel. 

Az ilyen kérdéses esetek megerősítik azon szakértők aggodalmait, akik szerint érdemes lenne bővíteni a szűrési kapacitásokat, hogy legalább a kórházi dolgozókat és a tüdőgyulladásos betegeket tesztelni lehessen.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4715523404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása