ÉRDI ADÓSOK FIGYELEM! Szeretnél még tízezreket spórolni a moratóriumon?
2020. március 28. írta: BoldogÉ

ÉRDI ADÓSOK FIGYELEM! Szeretnél még tízezreket spórolni a moratóriumon?

fizetes-huszezerforint.JPG

Mutatjuk a trükköt, amivel igazán sokat nyerhet.

A Napi.hu közölt egy cikket, amivel a jelenlegi szabályok szerint sokat nyerhetnek azok az adósok, akik tudják a hitelüket törleszteni. Mivel nem kamatozik a halmozódó kamat, az előtörlesztés díja pedig maximum 1-2 százalék lehet, érdemes a moratóriumban maradni, a törlesztőrészletet pedig tőketörlesztésre fordítani.

Március 19-től felfüggesztették a bankok a vállalati és lakossági hitelek törlesztőrészleteinek beszedését. A kamatok viszont ketyegnek az év végéig hátralévő időszakra is, utána viszont nem tőkésednek, nem kell tehát a kamatokra kamatos kamatot fizetni. Sokan vannak, akik tudnák fizetni a hiteleiket, és nem akarják ezt a nagyjából kilenc és fél havi kamatot sem később megfizetni a bankjuknak, ezért ki akarnak jelentkezni a moratóriumból.

Nem biztos, hogy megéri megtenni, van ugyanis egy trükk, amivel sokkal jobban járnak. Az annuitásos hitelek törlesztőrészlete két részből áll: az egyik a fennálló tartozás kamatát fedezi, a másik pedig a tőke törlesztésére megy. Ahogy halad előre a futamidő, és csökken a fennálló tartozás, úgy fogy a havi részletben a kamatra jutó rész. Most a moratóriumban ez nem így lesz, mivel nem csökken a tartozás, minden hónapban azonos összegű kamat halmozódik.

A számításokkal együtt erről a Napi.hu-n olvashat, megéri!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8615565864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása