ÉRDEN IS LESZ ILYEN ALJAS FIDESZES AKCIÓ? Jönnek az Aradszkis szájmaszkok?
2020. április 07. írta: BoldogÉ

ÉRDEN IS LESZ ILYEN ALJAS FIDESZES AKCIÓ? Jönnek az Aradszkis szájmaszkok?

szajmaszk-simicsko-fb.jpg

Eddig sem volt semmi, amit a fideszesek műveltek az országban a koronavírus ürügyén, de amit most a járvány közepén művelnek a kormánypártok, az már kritikán aluli. Sőt, megkockáztathatjuk, hogy aljas. 

Ugyanis addig amíg az egészségügyi dolgozóknak sok esetben nagy nehezen szereznek védőfelszereléseket, azt is civil adományokból - bár még mindig nagy viták vannak, hogy mindenkinek jutott-e, és amit kaptak mennyire felel meg a követelményeknek - addig a magyar polgárok közül sokan nem kaptak egy darab maszkot sem, pedig most a kormányzat dolga és felelőssége lenne ellátni a lakosságot. Az önkormányzatok sokszor saját szakállukra varratják a maszkokat, például szociális intézményekben, nagyon sok a civil felajánlás is, akik a kormány helyett próbálnak segíteni. 

A magyar polgárok ugyan nem kapnak automatikusan maszkot, de például Észak-Macedóniában - mint egy vérbeli idióta, maszk nélkül még mindig - a külügyminiszter turnézott is ezzel egy finomat:

“Magyarország százezer maszkkal és ötezer védőruházattal járult hozzá a világjárvánnyal szembeni észak-macedón védekezéshez. A tárcavezető kiemelte, Budapest azért tud segíteni más országoknak, mert vásárolt egy maszkok gyártására alkalmas gyártósort Kínától, és hamarosan elkezdődik az egészségügyi maszkok sorozatgyártása” - jelentett az MTI tegnap.

szijjarto-e-macedon-mti-borsosmatyas.jpg

Tényleg? Nagyon örülünk igazán, de előtte nem ártott volna a magyar orvosoknak is küldeni, ha már ilyen menők vagyunk. Ráadásul erre még húznak is egy lapot, és nagy mellénnyel azt nyomatják, hogy 116 millió maszkra van szerződésünk,  és már több mint 30 millió az országban van. Hát, jól eltitkolják az biztos. És ha már ennyi van, miért nem kötelező már az utcán maszkot viselnie mindenkinek, amit megkapnak a polgárok, vagy legalább a boltok előtt adnak a vásárlóknak, mint Ausztriában például? Szóval megy a cinizmus rendesen.

fidesz-maszk-repter.jpg

És ha még ezen sem háborodott fel a kedves olvasó, akkor ajánljuk figyelmébe Simicskó István fideszes politikus Facebook- bejegyzését, aki a címlapon lévő, saját fényképével ellátott szájmaszkokkal dicsekszik, illetve azzal, hogy ezeket fogják szétdobni a napokban a háziorvosok között. 

Azt hiszem, ez már a szégyen kategóriájába tartozik, olyan fokú politikai haszonszerzésnek lehetünk tanúi, ami után már nem lesz elég elmoromolni pár miatyánkot, hogy ne a pokol tüzén égjenek el az elkövetők. Simicskó egyébként ugyebár volt államtitkár, illetve honvédelmi miniszter, tehát nyilván van súlya a kommunikációjának, ez nem lehet véletlen. Ezek szerint- eléggé elítélhető módon- a fideszeseknek a járvány is csak egy politikai kampány-lehetőség, valószínűleg az ilyen húzásokkal próbálják elterelni a figyelmet az egészségügy égető kérdéseiről. 

De van még remény, mert az aljas kormánypártokkal szemben  a civilek oldaláról rengeteg ötlet és segítség jön folyamatosan. 

arcmaszk.jpg

Az egyik legutóbbi kezdeményezésről számolt be a 444, tudomásuk szerint egy Facebookon szerveződött, "3d nyomtatással a koronavírus ellen" nevű csoportban gyülekező, 3D printerrel rendelkező magánemberek és kisebb-nagyobb cégek kezdtek el pár hete azon tanakodni, hogy milyen eszköz az, ami most nagy segítséget jelentene a kórházakban és az ő eszközeikkel hatékonyan le lehetne gyártani. Így jutottak el - a terepen dolgozó orvosokkal egyeztetve, az ő igényeikre rákérdezve - az arcvédő pajzsokig.

Zseniális ötlet, és ők biztosan nem fogják saját fotóikat ráragasztani a pajzsokra. És mondanunk sem kell, hogy helyben is rengeteg ember és csoport segít a járvány elleni küzdelemben, ráadásul önzetlenül, mindenféle haszonszerzés nélkül.

Úgy látszik, Orbán kiadta, hogy fényképes maszkokat vigyenek mindenhová a fideszesek, így nem lennénk meglepődve, ha nálunk is felbukkanának a Schmidtes, Bencsikes, Bereznais csomagocskák.  

Hiába, ha a Főnök kiadta, mindennemű gusztustalanságot meg kell csinálni.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3815597534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVA 2020.04.07. 19:47:23

Egyszerűen undorító! Az ember azt hinné, hogy már nincs lejjebb, de Orbán újra és újra bebizonyítja, hogy van.
süti beállítások módosítása