ONLINE ÍRJÁK ÖSSZE AZ ÉRDI KUTYÁKAT!  Kutyatulajdonosok, kötelező, bírság jár érte, ha nem teszed meg
2020. április 19. írta: Smitt Róbert Író

ONLINE ÍRJÁK ÖSSZE AZ ÉRDI KUTYÁKAT! Kutyatulajdonosok, kötelező, bírság jár érte, ha nem teszed meg

kutya_1.jpg

Az önkormányzat tájékoztatja az érdi kutyatulajdonosokat, kutyatartókat, hogy törvényi kötelezettségének eleget téve Érd Megyei Jogú Város március 15. – június 15. között EBÖSSZEÍRÁST végez.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény előírja, hogy a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat feladata az ebösszeírás elvégzése. Az ebösszeírás célja az ebrendészeti feladatok ellátása, és a veszettség elleni járványvédelmi megelőzés. A törvény alapján az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

 Arra kérik az Érden tartott ebek tulajdonosait, tartóit, hogy az adatszolgáltatási kötelezettségüknek tegyenek eleget, és nyilatkozni szíveskedjenek - a kizárólag Érden tartott - ebek adatairól a bejelentésre szolgáló adatlap kitöltésével és leadásával kapcsolatban a határidő vonatkozásában később rendelkezem.

Valamint felhívják az ebtartók, ebtulajdonosok figyelmét, hogy 2020. január 1. napjától minden négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (microchip-pel) megjelölve tartható. Kérik, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni.

VÉSZHELYZET KIHIRDETÉSRE TEKINTETTEL KIZÁRÓLAG ONLINE FORMÁBAN NYÚJTHATÓ BE!

 A 2020. évi ebösszeírás adatlapja a felhívás címe alatt elérhető online felületen könnyen és egyszerűen akár otthonában kitölthető és azonnal beküldhető a hivatal részére.

Felhívják még az ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltat kötelező! Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, bírsággal büntethető.

További tájékoztatásért Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Általános Igazgatási ügyek ügyintézők felé fordulhatnak a 06-23-522-360 és a 06-23-522-300/241 mellék telefonszámokon.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4515624504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása