A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY POZITÍV HATÁSA: Érdet ellepték a színes graffitik
2020. április 24. írta: Smitt Róbert Író

A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY POZITÍV HATÁSA: Érdet ellepték a színes graffitik

graff1.jpg

Csőzik Lászlóék nem mindennapi akciót indítottak, hogy felhívják a figyelmet a járvány elleni védekezésre, a társadalmi felelősségvállalásra és az otthonmaradás fontosságára. Emellett a város szeretné kifejezni tiszteletét, háláját az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók felé, akik nap mint nap küzdenek az emberekért, és harcolnak a koronavírus ellen.

Városszerte közel 20 graffiti tettek ki a hivatal emberei. Az alkotások  stencil technikával készültek– ezt a technikát használja Banksy is – főszereplőjük ugyanaz a képzeletbeli egészségügyi dolgozó, de stílusában, színvilágában, hangulatában minden graffiti teljesen egyedi.

graff2.jpg

A műalkotássorozat elkészítésére Balogh Attilát (művésznevén IDAR-t) kérték fel, aki ismert és elismert a street art szcénában. A Színes Város Csoport egyik oszlopos tagja, akik alkalmazott művészetükkel többek között a Szaffi, a Vuk, a Vízipók-csodapók és a Macskafogó meséket elevenítették meg a tűzfalakon.

Az érdiek kerítéseken, falakon, garázskapukon láthatják az alkotásokat, de megnézhetik az Érd Főtér Gloriettnél, a Pataki Cukrászdánál és még megannyi ponton városszerte.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8315638430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása