EGYELŐRE A MOL FERTŐTLENÍTŐT CSAK KÚTON KAPSZ! Mikor lesz a boltokban?
2020. április 24. írta: Smitt Róbert Író

EGYELŐRE A MOL FERTŐTLENÍTŐT CSAK KÚTON KAPSZ! Mikor lesz a boltokban?

fertotlenito.jpg

Kétezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt kapott a Semmelweis Egyetem, a Mol által gyártott folyadékokat csütörtökön szállították ki az intézménynek, a későbbiekben további szállítmány is érkezik.

Az elmúlt másfél hónap intézkedéseinek köszönhetően Magyarország a fertőtlenítőszereknél önellátóvá vált: az alapanyagot, a terméket és a csomagolást egyaránt itthon állítják elő. Az elmúlt másfél hónapban 27 cég kapott gyorsított eljárással - vagyis hat hónap helyett két hét alatt - engedélyt fertőtlenítőszer gyártására, így jelenleg harminc vállalat gyárt fertőtlenítőszereket, négy cég pedig alapanyagot.

A Mol az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Hygi kézfertőtlenítő 200 milliliteres kiszerelése a hétvégétől országosan, bárki számára elérhető a Mol töltőállomásain. Kétliteres csomagolásban a kéz- és felületfertőtlenítő várhatóan jövő hét végétől lesz kapható a kiemelt töltőállomásokon.

(mti)

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9815638550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása