CSŐZIKÉK FELJELENTÉSE: A rendőrség nem foglalkozik az érdi rémhírterjesztő oldallal
2020. május 23. írta: BoldogÉ

CSŐZIKÉK FELJELENTÉSE: A rendőrség nem foglalkozik az érdi rémhírterjesztő oldallal

erdioldal-fakenews.jpg

Elsőre nem foglalkozik a Pest Megyei rendőr-főkapitányság azzal a feljelentéssel, amelyet, Érd polgármestere adott be egy Fidesz közeli blog, az Érdi Oldal egyik cikkével kapcsolatban, rémhírterjesztés gyanúja miatt - számolt be a 24.hu

Május 12-én az oldal azt írta, hogy „eddig négy személy hunyt el Érden a koronavírus következtében. A fideszes szócsőként műlödő blog, amely ebből nem is csinál titkot, ezt az állítását a címben kiemelve, a cikkben is szerepeltette úgy, hogy a Csőzik László vezette önkormányzat elhallgatja a valós adatokat, és a járvány kitörése óta semmilyen tájékoztatást nem ad az érdieknek.

Erre született a feljelentés, amelyhez az önkormányzat csatolta azt a hivatalos igazolást, amely szerint a cikk megjelenéséig Érden egyetlen olyan halálesetet sem regisztráltak , amelynél a COVID-19 koronavírus-fertőzést jelölték volna meg a halál okának.

bejegyzes-erdioldal-koronavirushalottak.jpg

A rendőrség egy héttel a feljelentés után arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy megvizsgálták az ügyet, és álláspontjuk szerint „a cselekmény nem bűncselekmény”.

Összehasonlításképpen írta a lap, hogy Békéscsabán éppen tegnap ítéltek 250 illetve 150 óra közmunkára két férfit. Őket a Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította bíróság elé, mert februárban „a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban valótlan tartalmú írást tettek közzé az egyik közösségi portálon”.

Nem egységes a megítélése az ügyeknek egyelőre?

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5315713166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása