KORONAVÍRUS MÉRLEG: 6 érdi halott, 66 fertőzött eddig a hivatalos tény
2020. május 27. írta: Smitt Róbert Író

KORONAVÍRUS MÉRLEG: 6 érdi halott, 66 fertőzött eddig a hivatalos tény

koronav.jpg

Csőzik László is kikérte városa adatait, meg is kapta szépen.

Érd polgármestere az Operatív Törzs helyett közvetlenül a Müller Cecília által vezetett Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK) fordult a kéréssel. A május 12-én elküldött megkeresésre két hét után, kedden meg is érkezett a válasz - írja a 24.

Az NNK az Országos Szakmai Információs Rendszerben május 24-én éjfélig regisztrált bejelentések és laboratóriumi eredmények alapján azt írta, hogy a Magyarországon regisztrált 3756 Covid-19-fertőzött közül 66 érdi lakos, közülük hatan haltak meg és 16-an már meggyógyultak. Az országos tisztifőorvos által szignált levél további részleteket nem közölt a fertőzöttekkel kapcsolatban.

Az is kiderült a levélből, hogy a 70 ezres városban a járvány kezdete óta mindössze 80 PCR-vizsgálatot végeztek, vagyis alig többet, mint ahány fertőzöttet nyilván tartanak.

Csakhogy úgy látszik, a Müller Ceciliák laboratóriumi eredményeinek számai nem fedik a valóságot, legalábbis ez derül ki Csőzik László posztjából, ami azért elég kínos. Az érdi polgármester szerint nem haltak meg hatan Érden, mint azt állítják.

“A polgármesteri hivatal a járvány kitörése óta folyamatosan monitorozza – természetesen az adatvédelmi előírások betartása mellett, statisztikai célokból – az elhalálozások okát a halottvizsgálati bizonyítványokban. Ezekben eddig egyetlen esetben sem szerepelt a koronavírus megjelölés. Ez azt jelenti, hogy Érd területén eddig senki nem halt meg koronavírus-fertőzésben. A temetőüzemelető ÉKFI pedig május 20-án jelezte először, hogy COVID19 fertőzött személy temetésére kerül sor az érdi köztemetőben. Az országos tisztifőorvos tájékoztatásában szereplő 6 érdi lakos tehát máshol hunyt el, vélhetően valamelyik kórházban, s közülük csupán egy személyt temetnek el Érden.”

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2615719828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása