MA ESTE SZÚNYOGGYÉRÍTÉS ÉRDEN! Érkeznek a katasztrófavédők, nézze meg hová!
2020. július 09. írta: BoldogÉ

MA ESTE SZÚNYOGGYÉRÍTÉS ÉRDEN! Érkeznek a katasztrófavédők, nézze meg hová!

szunyoggyerites-kodosauto-kanizsaujsag.jpg

Az Érdi ártérben a Dunai ár visszahúzódásból maradt vízgyülemek , valamint a Sulák patak pangó vizeinek földi biológiai kezelését javasoljuk, 100 ha területen tekintettel az egyre növekvő szúnyogszámra és  a tartósan meleg párás időjárás miatt kialakuló inváziós lehetőségre.

Kezelés területei:  elsősorban az ártéri területek pangó vizei, Sulák patak Ófalu és Érdliget szakasza , rekreációs park és víztározó környezete.

A földi biológiai gyérítés várható időpontja: MA, azaz július 9. (csütörtök).

Pótnap: 2020. július 10. (péntek).

A biológiai gyérítés során egy baktérium által termelt fehérjetartalmú készítményt juttatnak a szúnyogok tenyészőhelyeire a vízbe. A kisebb vízfelületekre járműre szerelt nagynyomású permetezővel, a nagyobb vízfelületekre pedig repülővel juttatják ki a készítményt. A környezetbarát szer az alkalmazott dózisban kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, ártalmatlan minden más élőlényre. BŐVEBBEN róla!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8615992052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása