ÍGY LEHETSZ ÉRDEN ISKOLAŐR! Kiszivárogtak információk, szakmunkásként már mehetsz
2020. július 10. írta: BoldogÉ

ÍGY LEHETSZ ÉRDEN ISKOLAŐR! Kiszivárogtak információk, szakmunkásként már mehetsz

iskolaor-hirdetes-magyarhang_org.jpg

Ideje korán kikerült egy rendőrségi hirdetés a közösségi oldalakra, amelyben a leendő iskolaőröket keresik.

Ugyan még némi törvénymódosításra szükség van, hogy pontosan szabályozott legyen a terület (még nem lépett hatályba), de a toborzás elkezdődött - szúrta ki a magyarhang.org. Erről a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala tanúskodik, a rajta lévő toborzóplakát valódiságát a lap érdeklődésére a főkapitányság közvetve megerősítette: „a plakát tévedésből került ki idejekorán a közösségi portálra”.

A plakáton szereplő internetes link a rendőrség hivatalos oldalára mutat, amelyen jelenleg az szerepel, hogy „Feltöltés alatt”. Ezen kívül egy telefonszámot is megadtak, amelyet a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon vesznek fel. Itt információval is szolgálnak azoknak, akik az iskolaőrségről érdeklődnek, és e-mailben küldenek jelentkezési lapot.

iskolaor-hirdetes-teljesplakat-magyarhang_org.jpg

A plakát valódiságára vonatkozó kérdésünkre a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya csütörtök reggel azt közölte: „Az iskolaőrök toborzása a vonatkozó jogszabály hatályba lépését követően kezdődik. A QR-kóddal jelzett oldal is akkor válik elérhetővé. A plakát tévedésből került ki idejekorán a közösségi portálra.”

Érdemes néhány dolgot kiemelni, ha valakit érdekel, például a bruttó 220 ezres havi bér, plusz cafetériával hirdetik.

Az iskolaőri munka feltétele a toborzóplakát szerint minimum középfokú végzettség – ez lehet középiskolai, szakiskolai vagy szakmunkás. Feltétel továbbá az egészségi, fizikai, pszichikai alkalmasság, az életkort pedig 65 évben maximalizálták. A rendvédelmi vagy rendészeti képzettség viszont előnyt jelent, akárcsak a nevelői-oktatói tapasztalat. Mint a plakáton szerepel, „a felvételt nyert jelentkezők augusztus 3-tól a megyei rendőr-főkapitányság objektumában komplex felkészítést kapnak a munkakörrel járó kötelezettségek teljesítésére”. A tanfolyam augusztus 30-ig tart, és heti 40 órás képzést jelent.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6215993066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása