ÚJABB UGRÁS: 45 KORONAVÍRUSOS ÉS 2 HALOTT! A környéken nem sok fertőzöttet találtak
2020. augusztus 13. írta: BoldogÉ

ÚJABB UGRÁS: 45 KORONAVÍRUSOS ÉS 2 HALOTT! A környéken nem sok fertőzöttet találtak

terkep0813-koronavirus.jpeg

Tegnap megugrott az új fertőzöttek száma, hiszen 45 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4813 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 

Sajnos ismét elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel az elhunytak száma 607 főre emelkedett, 3561-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 11-gyel, 645 főre növekedett. 66 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Ma reggelre Pest megyében (708) 2 új fertőzöttet találtak, szerencsére a több megyére jellemző lendületes esetszám emelkedés egyelőre elkerül bennünket.

A listavezető Budapesten (2113) 11 új beteget regisztráltak tegnap, míg a szomszédos megyéink közül sem a vidéki listavezető Fejér megyében (382), sem a második Komárom-Esztergom (315) megyében nem találtak egyetlen új fertőzöttet sem.

A legkevesebb fertőzött eddig Tolna (18) és Békés (19) megyében volt.

Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. 

A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket, bárhol is jártunk. függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön. Ha ezt betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és emiatt további korlátozó intézkedések bevezetését.

Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az erről szóló tájékoztatónkat itt olvashatja

Fotó: koronavirus.gov

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr816138386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása