178 ÚJ KORONAVÍRUSOS MELLETT 1 HALOTT MA REGGELRE! Érd környékén csökkent valamelyest
2020. augusztus 31. írta: BoldogÉ

178 ÚJ KORONAVÍRUSOS MELLETT 1 HALOTT MA REGGELRE! Érd környékén csökkent valamelyest

terkep0831-koronavirus.jpeg

A tegnapelőtti adatokhoz képest sokkal kevesebb, de még mindig az egyik egyik legnagyobb napi esetszám növekedést regisztrálhattunk.

Mára hivatalosan 178 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 6139 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Hivatalosan is tudjuk, hogy ennél lényegesen magasabb lehet a fertőzöttek száma. Több nap után először, elhunyt egy 68 éves idős beteg, az elhunytak száma így 615 főre emelkedett. Mindössze 2-en gyógyultak meg, így összesen 3761 a számuk. Az aktív fertőzöttek száma ennek megfelelően dinamikusan nő, jelenleg már 1763 fő. 13-mal több embert, már 103 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Az utóbbi időkhöz képest jobban emelkedett nálunk is az új betegek száma, de tegnap nem érte el az előző napit, mert Pest megyében (869) 15 új beteget regisztráltak hivatalosan.

A hivatalos adatok szerint a megyei statisztikák, a fertőzöttebb szomszédainkban a következőképpen alakultak:

Budapesten (2700) 97 új beteget regisztráltak. A szomszédos megyék közül, a vidéki listavezető Fejérben (435) és Komárom-Esztergom megyében (334) 6-6 új koronavírussal fertőzöttet találtak.

A legkevesebb fertőzött változatlanul Tolna (32) és Békés (25) megyében volt, de mindkettőben emelkedett az esetszám.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Európában a járvány második hulláma elkezdődött, ezért szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén. A közelgő iskolakezdés kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni.

Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. 

forrás: korona.gov.hu

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2716183398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása