KÖNNYEN VICCELNEK AZ ÉRDIEK IS A 400 EZRES EZRES FIZUVAL: papíron minden rendben
2020. augusztus 31. írta: BoldogÉ

KÖNNYEN VICCELNEK AZ ÉRDIEK IS A 400 EZRES EZRES FIZUVAL: papíron minden rendben

fizetes-hvg-hu.jpeg

Az idei év béremelése tekintetében nem hagyott nyomot a koronavírus, a január-júniusi időszakban 395 000 forint volt a bruttó átlagkereset, 15,6%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. A legfrissebb hivatalos statisztikák szerint.

A kiugró növekedés jelentős részben az egészségügyi dolgozóknak kiosztott 500 000 forintos egyszeri rendkívüli juttatással volt összefüggésben - árulta el a Központi Statsiztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentése.

Ezek az idei júniusi adatok, miszerint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete — a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél — 421 700, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 434 000 forint volt. A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 280 500, a kedvezményeket is figyelembe véve 290 200 forintot ért el.

A rendszeres (prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélküli) bruttó átlagkereset 375 900 forintra becsülhető, amely 10,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

A bruttó átlagkereset a teljes munkaidőben alkalmazásban álló férfiaknál 429 000, a nők esetében 362 100 forintot ért el, ez a férfiaknál 9,0, a nőknél 11,2 százalékos növekedést jelent egy év alatt. 

A bruttó átlagkereset a pénzügyi és biztosítási tevékenység gazdasági ágban volt a legmagasabb (723 500 forint), és a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén a legalacsonyabb (249 900 forint).

A hivatalos adatok szerint a reálkereset 6,3%-kal emelkedett, a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért 3,4%-os növekedése mellett.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr916183824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása