KEDVES ÉRDIEK ! Szerintetek jobb a vesztegzár, mint maszkot viselni?
2020. szeptember 09. írta: Smitt Róbert Író

KEDVES ÉRDIEK ! Szerintetek jobb a vesztegzár, mint maszkot viselni?

buszonmszk.jpg

Egy ideje megint emelkedik a koronavírus-fertőzöttek szám az országban, mára például 411 új beteget regisztráltak. A tavaszi időszakhoz képest az is feltűnő, hogy egyre többen mondják azt, hogy az első hullámhoz képest, már sokkal inkább testközelbe kerül a vírus, sok ismerős, rokon vagy közeli családtag betegszik meg. 

Ezzel párhuzamosan mostanában megjelentek a koronavírus-szkeptikusok is, akik egyre agresszívabban nyomják a konteókat, hogy nincs is járvány, nem kell maszk, és ilyenek. Nem tudom, mindenesetre vannak olyan szabályok, amiket akkor is be kellene tartani, ha fenntartásaink van az egésszel szemben. A maszkon egyre többet vitatkoznak mostanában, új hír, hogy  Budapesten például 8 ezer forintra büntetik azt, aki nem visel maszkot a buszon, villamoson, metrón.

Érden is viselni kell elvileg a buszokon,  bár szólhatnának egyes sofőröknek is, hogy vegyék fel már ők is, mert nem mindig történik meg , plusz nem is szólnak rá azokra az utasokra, akik nem vesznek maszkot. Persze volt már olyan, aki azért is szólt, mert nem húztam teljesen az orromra, szóval embere válogatja.

Mindenesetre lehet, hogy őket is ellenőrizni kellene, hogy egységes legyen a használat, mert ha a sofőrön nincs, az utas mondhatja, hogy ja, akkor én sem veszem fel.

A járványügyi szakemberek nem mindenben értenek egyet van, aki azt mondja, ilyen Falus Ferenc, hogy megint be kell zárkózni, és olyan vélemény is van, ezt Merkely Béla képviseli, hogy csak az éjszakai bulikat ne tartsák be, és állítsák vissza az idősek váráslási idősávját.  És egyre többen mondják azt is, hogy ingyenes teszt kell a határzár helyett. Akárhogy is abban viszont a szakemberek egyetértenek, hogy ha nem akarunk tavaszi “vesztegzárat”,  vagyis ha nem akarjuk megint leállítani a gazdaságot,akkor óvatosnak kell lenni, és hordani a maszkot rendesen. Annál is inkább, mert a döntéshozók nem lesznek érdekeltek a komolyabb korlátozások bevezetésében, és még az is lehet, hogy későn lépik meg, amit kell, hogy ne dőljön be az egész gazdaság.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2916195416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása