JÖVŐ HÉTEN ÉRDEN IS A MOBILOZÓKRA VADÁSZNAK: na, meg a gyorshajtókra!
2020. szeptember 13. írta: BoldogÉ

JÖVŐ HÉTEN ÉRDEN IS A MOBILOZÓKRA VADÁSZNAK: na, meg a gyorshajtókra!

mobilozo-sofor.jpg

Jövő héten Pest megyében a rendőrség munkatársai a vezetés közbeni mobiltelefonálókat és a gyorshajtókat igyekszik kiszűrni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vesznek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által szeptember 14. és szeptember 20. közötti időszakra meghirdetett Focus on the road - Figyelem az útra elnevezésű fokozott ellenőrzésben. Az akcióban a rendőrök főként a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használókat igyekeznek kiszűrni, de a járművezetők mellett kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogosok, kerékpárosok, segédmotor-kerékpárosok, motorkerékpárosok közlekedésének ellenőrzésére, valamint a gyorshajtókra is.

Járművezetés közben komoly veszélyforrást jelent, ha bármi elvonja a vezető figyelmét. A kézben tartott mobillal telefonáló, üzenetet író, olvasó, közösségi oldalakat böngésző sofőrök kevésbé, vagy egyáltalán nem képesek a környezetükre figyelni. A megengedett sebesség túllépése szintén kiemelt veszélyforrás. A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek legnagyobb részének hátterében továbbra is a gyorshajtás áll.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj 

Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4416199734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása