MIÉRT TITKOLJÁK CSŐZIKÉK ELŐTT, HOGY ÁLL A JÁRVÁNY ÉRDEN? Máshol sem tájékoztatnak
2020. szeptember 19. írta: Smitt Róbert Író

MIÉRT TITKOLJÁK CSŐZIKÉK ELŐTT, HOGY ÁLL A JÁRVÁNY ÉRDEN? Máshol sem tájékoztatnak

lazmero.jpg

Nem tudják a polgármesterek, hogy áll a járvány a saját városukban. Csőzik László még szeptember elején kérte a járási kormányhivatal vezetőjét, hogy hetente kétszer adjon tájékoztatást a friss érdi járványhelyzetről, ám választ azóta sem kapott - pedig így könnyebb lenne segíteni a rászorulókon.

Nem kötik a polgármesterek orrára, hogy hogyan áll a járvány a saját városukban – írja cikkében a 444.hu, megjegyezve: tavasszal egy mostanra hatályát vesztett kormányrendelet előírta, hogy a polgármesterek felelőssége gondoskodni a karanténba került emberekről. Az önkormányzatok munkatársai, önkéntesei segítettek nekik bevásárolni, gyógyszert kiváltani, ha szükségük volt rá, így az önkormányzatok rendszeresen névre, lakcímre bontott adatokat kaptak arról, hogy éppen ki került karanténba - így a vírus helyi terjedését is nyomon tudták követni. A portál számos polgármestertől úgy értesült, hogy most, az elsőnél jóval erősebb második hullámban hetek óta legfeljebb elvétve kapnak adatokat a kormányhivataloktól, ami több szempontból is megnehezíti a dolgukat. 

Csőzik László közösségi oldalán ezzel kapcsolatban azt is hangsúlyozza: mint tavasszal, úgy most is szívesen segítenének azoknak az érdieknek, akik a járvány miatt karanténban vannak, és idősek, rászorulók, vagy nincs, aki gondoskodjon róluk. Most sokkal többen is lehetnek, mint tavasszal. A járványügyi hatóságok azonban külön kérésre sem tájékoztatnak. Így nagyon nehéz segíteni. Mint mondja, hetekkel ezelőtt írta a járási kormányhivatal vezetőjének, és kérte, hogy hetente kétszer tájékoztassa a friss érdi járványhelyzetről. Azóta sem kapott választ.

(forrás: érdmost)

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj 

Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2716207200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása