NORMALIFE: eszedbe ne jusson megvenni! A hatóság egészségkárosodásra is figyelmeztet
2020. szeptember 27. írta: BoldogÉ

NORMALIFE: eszedbe ne jusson megvenni! A hatóság egészségkárosodásra is figyelmeztet

normalife-lifestyleblog-hu.jpg

A hatóság figyelmeztetést bocsátott ki a lakosság részére egy engedély nélküli készítmény miatt.

Az internetről folyamatosan bombáznak bennünket, hogy mindenféle csodakapcsulát sózzanak ránk. Ezek között is kirívó jelenleg, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) nevét is felhasználva próbálják eladni a Normalife nevű készítményt. Miután a termékek nem rendelkeznek engedéllyel, akár egészségkárosodás is felléphet a fogyasztásuk esetén.

Számos olyan készítmény kerül az OGYÉI látókörébe - lakossági vagy a szakmától érkező bejelentés útján -, melyet súlyos betegségben szenvedőknek ajánlanak gyors és teljes gyógyulást ígérve, túlzó és megtévesztő állítások kíséretében, sok esetben híres intézmények, neves szakemberek arcát, nevét jogtalanul használva.

Az utóbbi időszakban több, külföldi szerveren működő honlap esetében tapasztaltuk, hogy az OGYÉI nevét is felhasználva próbálnak bizalmat kelteni a gyanútlan vásárlókban annak érdekében, hogy a Normalife termék vásárlására buzdítson. A készítménnyel kapcsolatban elmondható, hogy semmilyen engedéllyel nem rendelkezik. Fontos hangsúlyozni, hogy a Normalife kapszula bármely internetes weboldalról történő rendelése és alkalmazása akár súlyos egészségkárosodást is okozhat, a bizonytalan összetétel és minőség, illetve a betegség kezelése során alkalmazott gyógyszerek, megfelelő kezelési mód elhagyása miatt. Amennyiben a készítmény használatára valamilyen okból mégis sor került, azt feltétlenül a kezelőorvos tudomására kell hozni. A készítménnyel összefüggésben az OGYÉI elrendelte a látókörébe került honlapok üzemeltetőjénél a weboldal eltávolítását.

Tekintettel arra, hogy illegális kereskedelemről van szó, a vásárlás során történő probléma esetén a fogyasztóvédelmi jogok-, illetve az ismeretlen eredetű készítmények alkalmazása következtében esetlegesen fellépő egészségkárosodás okán követelt kártérítési igény nem érvényesíthető. Éppen ezért az intézet minden szükséges jogi lépést megtesz, hogy ezek az illegális, egészségre veszélyes termékek reklámozását, forgalmazását megszüntethesse.

 Az OGYÉI hamis gyógyszerekkel kapcsolatos tájékoztatása egyébként ide kattintva érhető el.

Az OGYÉI arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben arra gyanakodnak, hogy illegális gyógyszerrel találkoznak, haladéktalanul jelentsék azt a következő elérhetőségeken:

E-mail: hamisgyogyszer@ogyei.gov.hu , illet ve telefon: 061 886 9300 /130-as mellék

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj 

Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3816217244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása