HOLNAP DŐL EL: továbbra is szívatják a lakosságot és a vállalkozásokat, vagy feloldják a zárat
2020. szeptember 29. írta: BoldogÉ

HOLNAP DŐL EL: továbbra is szívatják a lakosságot és a vállalkozásokat, vagy feloldják a zárat

kissrobert-koronatajekoztato-mti.jpeg

Szerdán tárgyal a kormány a Magyarország teljes schengeni belső határszakaszára elrendelt határellenőrzés meghosszabbításáról - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes emlékeztetett: a kormány szeptember elsején Magyarország teljes schengeni belső határszakaszán ideiglenesen visszaállította a határforgalom-ellenőrzést és a határőrizetet. Ezen a szakaszon 127 határátkelőhely vagy határátlépési pont van, amelyekből tízen van a személy- és a teherforgalomban is határellenőrzés. Ebből öt átkelőt - tornyiszentmiklósi, hegyeshalmi, rajkai,  parassapuszta, tornyosnémeti - lehet használni a nemzetközi tranzitforgalomban.

Kizárólag személyforgalmi belépésre 31 átkelőhely áll rendelkezésre, emellett 86 kisebb mezőgazdasági földút, erdei dűlőút vagy turistaút fizikai zárásának határőrizeti ellenőrzését is végzi a rendőrség - tette hozzá.

Mint mondta, a nemzetközi teherforgalomban, ha a belépéskor az egészségügyi vizsgálat során a járművezető nem mutatja a koronavírus-fertőzés tüneteit, beléphet az országba. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kijelölt tranzitútvonalról nem szabad letérni, és csak a kijelölt határátkelőknél, üzemanyagtöltő állomásokon, autópálya-pihenőknél lehet megállni. Az ország területéről 24 órán belül ki kell lépni.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj 

Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8516221462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása