AZ ORVOSOK BÉREMELÉSÉRŐL: A belügyminiszter hallgat, a kamara elnöke nyilatkozott
2020. október 02. írta: BoldogÉ

AZ ORVOSOK BÉREMELÉSÉRŐL: A belügyminiszter hallgat, a kamara elnöke nyilatkozott

romics-betegek.jpg

Tegnap tárgyalóasztalhoz ültek a felek, nyilván nem függetlenül a jelenlegi járványhelyzettől.

A Belügyminisztérium által kiadott közlemény elég kurtán fogalmaz, annyit közöltek, hogy egyeztetést folytatott október 1-én dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter, prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. A megbeszélés középpontjában a Magyar Orvosi Kamara javaslatai álltak.

Kincses Gyula kamarai elnök a HírTv egyik adásában elmondta, akkor lennének elégedettek, olyan eredménnyel lennének elégedettek, ami alkalmas a hálapénz felszámolására, az orvosok itthontartására, a közellátás megerősödésére és a betegbiztonságot garantáló egészségógy működjön, ehhez kell a béremelés.

A Magyar Orvosi kamara elnöke szerint, ha minden orvos egyetlen munkahelyről meg tudja keresni a biztos megélhetéshez való jövedelmet, akkor bizonyosan itthon fognak maradni, akik pedig külföldön vannak, azok haza is jöhetnek, ez pedig minőségi ellátáshoz vezet. 

“Magyarország legjelentősebb közszolgáltatásáról van szó, az egészségre muszáj áldozni, nem megúszható ez a kiadás, 300-400 miliárd forintos költséget jelent egy évben, de ez egy nagyon megtérülő beruházás, ami egészségben jelentkezik” - nyilatkozta Kincses Gyula.


Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9716224460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása