KORONAVÍRUS GYORSTESZTEKKEL NÖVELIK A KAPACITÁST: jelentősen csökkentenék a várakozást
2020. október 07. írta: BoldogÉ

KORONAVÍRUS GYORSTESZTEKKEL NÖVELIK A KAPACITÁST: jelentősen csökkentenék a várakozást

koronavirus-gyorsteszt.jpg

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) megkezdte az antigénalapú gyorstesztek összevetését, összehasonlító klinikai vizsgálatát a PCR-tesztekkel - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Amennyiben ezek a gyorstesztek kellően érzékeny és valós adatokat szolgáltatnak, használni fogják azokat a gyorsabb diagnózis felállításához. Az összehasonlító vizsgálatok célja, hogy azt a gyorstesztfajtát válasszák ki, amely érzékenységében legjobban megközelíti a PCR tesztekét.

Az eredmények értékelését követően diagnosztikus célra, a járványügyi védekezés egyik fontos eszközeként kívánják használni majd az antigénalapú gyorsteszteket Magyarországon. (MTI)

kép: illusztráció

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8816231480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása