KAPÁLNI, SZÜRETELNI KARANTÉN ALATT IS MEHETSZ: a kivétel erősíti a szabályt
2020. október 10. írta: Smitt Róbert Író

KAPÁLNI, SZÜRETELNI KARANTÉN ALATT IS MEHETSZ: a kivétel erősíti a szabályt

mezogazd.jpg

Ha valaki kimenne dolgozni a földjére dolgozni, da hatósági karantén alatt áll, méltányossági alapon kérheti felmentését a karantén alól, legalábbis ez áll a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján. Azért ez a döntés rengeteg kérdést felvet, és hát elég aggályos is.

A koronavírus-pandémia második hulláma következtében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jelezte a döntéshozók felé a hatósági házi karanténnal kapcsolatos mentesülési szabályok felülvizsgálatának indokoltságát, és a kérést kedvezően bírálták el. Ez az intézkedés alkalmas ugyanis biztosítani az agrárium szereplőinek folyamatos és zökkenőmentes munkavégzését.

A NAK kérésének eredményeként méltányossági alapon felmentés kérhető a hatósági házi karantén alól. A felmentést a lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes járási hivatal népegészségügyi osztálya adhatja meg.   

A felmentés akkor lehetséges, ha a járványügyi védekezés hatósági házi karantén alkalmazása nélkül is biztosítható. Méltányossági ok lehet a mezőgazdasági munkák elvégzése is, azonban fontos, hogy a munka elvégzésének szükségességét részletesen indokolni kell, amely indoklást a kérelmezőnek kell megtennie. A felmentés birtokában a hatósági határozatban kijelölt lakóhely is elhagyható- írja a kamara.

Értjük mi, hogy a mezőgazdasági munkákat el kell végezni, mégpedig akkor, amikor annak eljön az ideje, ezek után egy csomó munkavállaló réteg kérheti felmentését a karantén alól, különféle okokra hivatkozva, és majd jogosan háborodnak fel, ha nem kapják meg azt. Ezt az egész kérdést sokkal részletesebben és körültekintőbben át kellett volna gondolniuk az illetékeseknek, mert így megint olyan ad hoc jellege van, és hát a szabályok betartásának sem tesz jót a dolog.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5316234344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása