JELENTŐS FORDULAT A KORONAVÍRUS ELLENI GYÓGYSZERNÉL: kezdődhetnek a vizsgálatok
2020. október 11. írta: Smitt Róbert Író

JELENTŐS FORDULAT A KORONAVÍRUS ELLENI GYÓGYSZERNÉL: kezdődhetnek a vizsgálatok

orvostechnikai-eszkozok.jpg

A Richter által legyártott koronavírus elleni készítmény még az engedélyeztetési eljárás előtt áll. Az Index szombaton úgy értesült, hogy a klinikai vizsgálatok hétfőn kezdődhetnek. Az OGYÉI főigazgatója portálunknak elmondta, hogy eddig összesen már 8 vizsgálatot engedélyezett a hatóság. Szerinte nagyon fontos, hogy ha egyszer elkészül a vakcina, minél többen oltassák be magukat, hiszen így alakulhat ki a nyájimmunitás.

Nagy dolog, hogy végre Magyarországon is rendelkezésre áll ez a készítmény, hazai gyártó termékeként.

Háromezer kórházi beteg kezelését teszi lehetővé a már legyártott mennyiség – tudta meg az Index.

Az ezzel a hatóanyaggal eddig előállított gyógyszerek körülbelül 3000 kórházi beteg kezelését teszik lehetővé. Szentiványi Mátyás hangsúlyozta azt is, hogy EZ MÉG NEM ELÉRHETŐ LAKOSSÁGI FORGALOMBAN, MERT AZ ENGEDÉLYEZTETÉSI ELJÁRÁS ELŐTT ÁLLUNK.

Az Index szombaton úgy értesült, hogy MEGÉRKEZETT AZ OGYÉI-HEZ A RICHTER KÉRELME, és a lap úgy tudja, hétfőre meg is lesz az engedély a klinikai vizsgálatok megkezdésére.

A klinikai vizsgálat keretében lesz elérhető a szer, azokban a kórházakban, ahová az engedélyt megkérték – közölte a főigazgató. Elmondta azt is, hogy a Richter korábban felvette már velük a kapcsolatot, és az OGYÉI minden rendelkezésre álló módon, például tudományos tanácsadással segítette a fejlesztést.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3816235412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása